ΕΛΛΑΔΑ

Πάντειο: «Μου πέταξαν μπουκάλια, χτύπησαν στο κεφάλι δύο παιδιά» λέει η κοπέλα που της επιτέθηκαν οι κρανοφόροι

Τις στιγμές τρόμου που έζησε στη γενική συνέλευση των φοιτητών του Παντείου περιέγραψε η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου.

Η κοπέλα εξιστορεί τα γεγονότα που συνέβησαν στο Πάντειο την Τετάρτη το βράδυ όταν δέχτηκε επίθεση από ομάδα κρανιοφόρων.

Οσα έγιναν την Τετάρτη το βράδυ στο Πάντειο

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο θυμάται, «Όταν ήταν σειρά μου να ανέβω στο βήμα άρχισαν να φωνάζουν και μου πέταγαν μπουκάλια. Δύο παιδιά μέλη της παράταξης δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς και τους χτύπησαν και στου δύο στο κεφάλι».

«Ήρθε ασθενοφόρο στο πανεπιστήμιο και οι γονείς του ενός ήθελαν να τον πάνε στο νοσοκομείο καθώς υπήρχε ο κίνδυνος διάσεισης. Φοβήθηκε, όμως, το παιδί και δεν ήθελε να δώσει έκταση στο θέμα επομένως δεν πήγε στο νοσοκομείο. Ο άλλο είχε σημάδια στο το κεφάλι από τα χτυπήματα αλλά δεν υπήρχε κίνδυνος για κάτι πολύ σοβαρά» τονίζει η κοπέλα αναφορικά με όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, η απόφαση κατάληψης του πανεπιστημίου μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, ελήφθη χωρίς απαρτία από μια μικρή ομάδα φοιτητών.

Καταδικάζει η σύγκλητος την επίθεση στο Πάντειο

Τα επεισόδια και την επίθεση σε βάρος φοιτητών καταδίκασε και η Σύγκλητος του Παντείου η οποία, σύμφωνα με τα foititikanea.gr, αναφέρει τα εξής: «Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου ομόφωνα εκφράζει την αγανάκτησή της και καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν κατά τη Γενική Συνέλευση των Φοιτητών στις 20/11/2019, που προκλήθηκαν από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες, οι οποίοι προπηλάκισαν φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου. Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη επίθεση κατά του Δημόσιου Πανεπιστημίου, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει τη δημοκρατική του λειτουργία, να το απαξιώσει και να το υποβιβάσει συνολικά». Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης την περασμένη Τετάρτη.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS