Παρενέβη εισαγγελέας για το Μάτι

Παρενέβη εισαγγελέας για το Μάτι

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής" για τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη και πολιτική θύελλα.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το περιεχόμενο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος, ενώ παράλληλα ο καταγγέλλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε και μήνυση στην Εισαγγελία λεπτομερώς αναφέροντας τα διαδραματισθέντα και τις πιέσεις που δέχθηκε για να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι περιγράφοντας ως διαπραχθέντα αδικήματα, την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος.

Η μήνυση του θα αποτελέσει το έναυσμα της εισαγγελικής έρευνας η οποία ήδη ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.

Παράλληλα ο ανακριτής που χειρίζεται το φάκελο για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς (αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη τότε της Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας και λοιπά) έχει ολοκληρώσει την ανάκριση και έχει στείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους ξεκινώντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Πάντως η δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών για τους 102 νεκρούς στο Μάτι μετά από δύο χρόνια μόλις τώρα έφθασε στην ολοκλήρωση της ανάκρισης ενώ η προσπάθεια που είχε εκδηλωθεί σε υψηλό δικαστικό επίπεδο για σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών και ανάθεση των ερευνών σε εφέτη ανακριτή λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης, δυστυχώς, δεν προχώρησε καθώς το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε.

Τότε πριν από οκτώ μήνες, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση είχε διαβεβαιώσει πως τελείωνε την ανάκριση, η οποία ακόμα δεν έχει τελειώσει και επιπλέον πριν από λίγο καιρό απέστειλε αίτημα για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά χαμηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής για έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο το οποίο όμως απορρίφθηκε από την Εισαγγελία, καθώς δεν προέκυπτε δόλος των πυροσβεστών.

Εξώδικο  της Όλγας Γεροβασίλη στην εφημερίδα "Καθημερινή"

Δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή εξώδικο της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Όλγας Γεροβασίλη για το δημοσίευμα  που όπως ισχυρίζεται εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές  και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της. Αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος η κα Γεροβασίλη αναφέρει ότι θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS