Πάτρα: Έκτακτη προκαταρκτική έρευνα για την 27χρονη που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννα

Πάτρα: Έκτακτη προκαταρκτική έρευνα για την 27χρονη που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννα

Σήμερα την 02-06-2020 ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με περιστατικό επιτόκου, η οποία αφού υπεβλήθη σε καισαρική τομή την 18-05-2020, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Π., προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού  προσωπικού.

Εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννηση του παιδιού της

Η 27χρονη Δώρα από το Βαρθολομιό Ηλείας έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι στις 18 Μαΐου σε δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής. Ήταν το πρώτη της παιδί.

Η γυναίκα πήγε στις 18 Μαΐου για να κάνει το προεγχειρητικό έλεγχο για να γεννήσει την επομένη ημέρα με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική. Ο γιατρός της είπε, όμως, ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας το τεστ για τον κορωνοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου.

Λίγο αργότερα γέννησε το αγοράκι, αλλά όπως ενημέρωσαν τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο. Οι συγγενείς της τώρα παρακαλούν για ένα θαύμα.

Δικηγόρος οικογένειας: «Ήταν υγιέστατη»

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Μαζί σου», η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, είπε: «Μιλάμε για μια κοπέλα 27 ετών, ένα κορίτσι το οποίο πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο να γεννήσει το πρώτο της παιδάκι. Μάλιστα επειδή γνώρισα προσωπικά την οικογένεια -μια πραγματικά πολύ δεμένη οικογένεια- σας λέω ότι η κοπέλα δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ποτέ, ήταν υγιέστατη, δεν είχε κάποιο βεβαρημένο ιστορικό. Μάλιστα, όπως μου ανέφερε και η μητέρα της, είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει και σε ιδιωτικό μαιευτήριο να γεννήσει. Όμως όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό της έδωσε εμπιστοσύνη και πίστη στο Δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό το κορίτσι δηλαδή είπε: Εγώ θα πάω να γεννήσω στο Δημόσιο νοσοκομείο για να είμαι πολύ πιο ασφαλής, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Και την ημέρα που πήγε στο νοσοκομείο δεν είχε πάει για να γεννήσει, θα γεννούσε μία μέρα μετά, Πήγε λοιπόν στις 18 Μαΐου, για να υποβληθεί στην εξέταση για τον covid 19, στην οποία υποβάλλονται όλες οι ετοιμόγεννες λόγω της περίσταση αυτής, καθώς και στις προγεννητικές εξετάσεις. Όμως ενημέρωσαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα. Πράγματι το κορίτσι γέννησε. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική. Και από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα για δέκα μέρες, το κορίτσι αυτό δίνει για τη ζωή του, παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, και πριν δύο μέρες δυστυχώς, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι έχει νεκρώσει ο εγκέφαλός της».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS