Πιστοί αψηφούν το κορωνοϊό: Σύλληψη στην Αγία Βαρβάρα- Επέμβαση ΕΛΑΣ και στα Χανιά

Πιστοί αψηφούν το κορωνοϊό: Σύλληψη στην Αγία Βαρβάρα- Επέμβαση ΕΛΑΣ και στα Χανιά

Την ανυπακοή προς τη δημόσια απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού, καλούνται να πατάξουν οι αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, από την Αθήνα, μέχρι την Πάτρα και την Κρήτη.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ατόμου, το οποίο συνελήφθη κατηγορούμενο για συμμετοχή σε συγκέντρωση, με συνωστισμό, περίπου εκατό ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα, που συμμετείχαν στην ίδια συγκέντρωση.

Το άτομο, που συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων ατόμων.

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των Ιερών Ναών προς το κοινό για την αποφυγή μαζικής εξάπλωσης του κορωνοϊού, φαίνεται πως μερικοί Χανιώτες αψήφησαν επίσης τον κίνδυνο και μετέβησαν στις εκκλησίες.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Κρήτης, αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν την τήρηση της απαγόρευσης εκκλησιασμού για το κοινό όπου διαπίστωσαν ότι παρά τη λειτουργία που τελούνταν κεκλεισμένων των θυρών, κάποιοι “τρύπωσαν”.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και εκτός του ναού πολίτες που ετοιμάζονταν να μπουν εντός του και τους απομάκρυναν, ενώ έλεγχαν παράλληλα και αν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία για κατ' εξαίρεση μετακίνηση. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσα πρόστιμα βεβαιώθηκαν, ενώ για την τήρηση των μέτρων, οι αστυνομικές υπηρεσίες θα είναι σε αυξημένη κινητικότητα, ενόψει και της επερχόμενης περιόδου εορτασμού του Πάσχα.

Εξάλλου, ένταση επικράτησε το πρωί και στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στην Πάτρα, όπου έσπευσε η αστυνομία, καθώς είχαν συγκεντρωθεί πιστοί που δεν πτοούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS