Ποινική δίωξη σε βάρος των 20 εκ των 21 συλληφθέντων στις καταλήψεις στο Κουκάκι

Ποινική δίωξη σε βάρος των 20 εκ των 21 συλληφθέντων στις καταλήψεις στο Κουκάκι

Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, ασκήθηκε σε βάρος των 20 εκ των 21 συλληφθέντων από τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Η ανήλικη συλληφθείσα, 17 ετών, αφέθηκε ελεύθερη.

Για την υπόθεση σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες.

Κατά περίπτωση, για την πρώτη δικογραφία ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διαταραξης κοινης ειρήνης, απόπειρας επικινδυνης σωματικης βλαβης, διακεκριμένης φθοράς ξενης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατα αστυνομικών υπαλλήλων.

Για τη δεύτερη δικογραφία ασκήθηκε ποινική διωξη για τα πλημμελήματα της βαριας σωματικής βλαβης, φθορας ξενης ιδιοκτησίας και απείθειας.

Οι 20 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν αύριο να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Κατά την έξοδο τους από το κτίριο 16 όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, φώναξαν συνθήματα κατα των αστυνομικών και υπερ των καταλήψεων.

Νωρίς το μεσημέρι, κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, επικράτησε ένταση έξω από την είσοδο των δικαστηρίων, όταν οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, τους πέταξαν πέτρες, πλαστικά μπουκάλια, καφέδες, ακόμη και πλαστικές καρέκλες απο τις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης,ενώ προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Φιλικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων πέταξε σακούλα με ρούχα εναντίον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Οι περισσότεροι εκ των συγκεντρωμένων στη συνέχεια αποχώρησαν απο το σημείο ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν μέχρι αργά στο εσωτερικό των δικαστηρίων, αλλα και επί της οδού Ευελπίδων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS