Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Θετικό στον κορωναϊό είναι δείγμα γυναίκας 38 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λαμβάνει αντιική αγωγή, είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα ειδικών ιατρών.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε για τον κορωνοϊό ότι παραμένει μια ήπια νόσος και επισήμανε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Σύσκεψη στις 17:00 με Κικίλια, Τζιτζικώστα και Ζέρβα

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενημέρωσε ότι ξεκινά σύσκεψη, ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. «Μετά το 1ο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη λειτουργούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Αυτή τη στιγμή ξεκινάει σύσκεψη με τις Διευθύνσεις Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Θα ακολουθήσει σήμερα στις 17:00 σύσκεψη με τον Υπ. Υγείας
Βασίλη Κικίλια στην Περιφέρεια», έγραψε στο Twitter ο κ. Τζιτζικώστας.

Υπουργείο Υγείας: Οι κανόνες υγιεινής για την προστασία από τον κορωνοϊό

Την τήρηση κανόνων υγιεινής για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, υπενθυμίζει τα υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι τα εξής:

Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS