Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ραφήνα- Κάτοικος της περιοχής

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ραφήνα- Κάτοικος της περιοχής

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ραφήνα επιβεβαίωσε ο Δήμος, προχωρώντας σε όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 13 εισαγόμενα.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα του, αναφέρει πως ο ασθενής, κάτοικος Ραφήνας, εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου  κρούσματος covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.

Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

 

Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής δοκιμασίας για όλους μας , επέλεξε το δρόμο της υπευθυνότητας, της αλήθειας και της άμεσης ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, από ένα μεμονωμένο ελπίζουμε περιστατικό.

Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα «ευαίσθητων»  υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων , να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες  μας για τις επόμενες μέρες , μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS