Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η μάχη σε Έβρο και Άνδρο - Αναζοπυρώσεις στην Πάρνηθα

Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η μάχη σε Έβρο και Άνδρο - Αναζοπυρώσεις στην Πάρνηθα

Για όγδοη ημέρα συνεχίζεται η μάχη που δίνει η Πυροσβεστική στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, και ειδικά στο δάσος της Δαδιάς, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Το πιο δύσκολο σημείο εξακολουθεί να εντοπίζεται κοντά στην Λεπτοκαρυά.

Σύμφωνα με το evros24.gr, κοντά στον οικισμό Αύρα του νομού Έβρου, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Παρατεταγμένα είναι οχήματα της Πυροσβεστικής και ανατολικά βρίσκεται ο οικισμός, ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Μήνυμα 112 για εκκένωση έχει σταλθεί και στον οικισμό Κασσιτερών του δήμου Μαρωνείας Σαπών όπως και άλλοι δύο οικισμοί, της Πλάκας και της Αττάρνης. Προς το παρόν, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν ισχυροί δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Γι’ αυτό λόγο έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Το μέτωπο της Λεπτοκαρυάς, μέχρι στιγμής δεν απειλεί τη Ροδόπη, καθώς υπάρχων μικρές ελεγχόμενες εστίες.

Η προέκταση του πύρινου τόξου της πυρκαγιάς που καίει τη Δαδιά, την Κοτρωνιά, την Αισύμη και τη Λεπτοκαρυά απειλεί αυτή την ώρα. Στη Δαδιά έχουν ενισχυθεί πολύ οι δυνάμεις τόσο επίγεια όσο και εναέρια. Από το πρωί επιχειρούσαν πάνω από 300 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση.

Ύστερα από σύσκεψη του Συντονιστικού, έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε ένα «deadline» 48 ωρών, καθώς την Τρίτη αλλάζουν οι άνεμοι, γίνονται νότιοι κι αν δεν έχει οριοθετηθεί, μπορεί να ξεφύγει προς τα βόρεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ