Πυροβολισμοί στο Γκάζι: DNA των δραστών στα ρούχα των θυμάτων αναζητά η ΕΛΑΣ - Αγωνία για τους τραυματίες

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: DNA των δραστών στα ρούχα των θυμάτων αναζητά η ΕΛΑΣ - Αγωνία για τους τραυματίες

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για το μαύρο τζιπ που κυκλοφορούσε στο Γκάζι μέσα στο οποίο βρισκόταν ο άνθρωπος που έριξε τους τουλάχιστον 7 πυροβολισμούς κατά των τριών Κρητικών μετά τον καβγά που είχαν έξω από γνωστό κλαμπ της περιοχής το Σάββατο 16.12.2023 το πρωί. Συγκεκριμένα τραυματίστηκαν τρία άτομα ηλικίας 24, 28 και 33 ετών, οι οποίοι δέχθηκαν πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ένας από τους δράστες φέρεται να χειροδίκησε κατά τη διάρκεια λογομαχίας πριν μπει στο αυτοκίνητο και πυροβολήσει εν ψυχρώ τα θύματα δύο αδέρφια, ηλικίας 33 και 28 ετών και έναν 28χρονο φίλος τους από την Κρήτη.

Τι ερευνούν οι Αρχές για το επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Γκάζι

Οι Αρχές ερευνούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των υπόλοιπων κλαμπ και μαγαζιών που βρίσκονται κοντά στο κλαμπ όπου συνέβη το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι, για να εντοπίσουν τον άνθρωπο που έριξε τους πυροβολισμούς αλλά και τον οδηγό του μαύρου τζιπ.

Στο στόχαστρο των Αρχών είναι και το δρομολόγιο του οχήματος όσο και οι λίστες με τους σκληρούς μπράβους της νύχτας –που παρέχουν προστασία σε μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας– προκειμένου να βρουν τον δράστη.

Παράλληλα, ερευνάται αν το Range Rover είχε πινακίδες και, εφόσον είχε, ερευνάται το ενδεχόμενο αυτές να ήταν πλαστές. Οι κάμερες ασφάλειας έχουν καταγράψει το όχημα, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες. Φέρεται να ήταν αγορασμένο με λίζινγκ και να έφερε πινακίδες.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναφέρει ότι μέσα στο τζιπ βρίσκονταν τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα μιλούσε αλβανικά και το άλλο ελληνικά.

Αγωνία για την υγεία των τραυματιών

Αγωνία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών. Οι 3 άνδρες από την Κρήτη ήταν στην Αθήνα μαζί με την παρέα τους προκειμένου να κάνουν το μπάτσελορ πάρτι του ενός, ο οποίος παντρεύεται στις 29 Δεκεμβρίου. Οι γονείς και οι συγγενείς τους ήρθαν χθες εκτάκτως στην πρωτεύουσα για να βρεθούν κοντά στα παιδιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και νοσηλεύονται στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Ο 28χρονος που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος νοσηλεύεται με ήπια τραύματα ενώ τα δύο αδέρφια – ο 28χρονος και ο 33χρονος – είναι σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι. Ο 28χρονος- μάλιστα- χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι Αρχές κατάφεραν να πάρουν κατάθεση από τον έναν τραυματία, όπως και από τους φίλους τους και τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο του αιματηρού περιστατικού.

Το χρονικό του αιματηρού επεισοδίου στο Γκάζι

Η παρέα των Κρητικών πέρασε από διάφορα νυχτερινά καταστήματα και περίπου στις 3:00 πήγαν στο ένα κλαμπ. Κατά τις 6:00 βγήκαν και πήγαν να φάνε σε πιτσαρία που βρίσκεται στην οδό Ιακχου πλησίον του κλαμπ Esqape.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λίγη ώρα αργότερα και ενώ δύο - τρία από τα άτομα αυτά έτρωγαν κάποιος από τους υπόλοιπους που ήταν παραδίπλα φώναξε την ώρα που περνούσε ένα ανθρακί Range Rover. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σταμάτησε λίγο πιο κάτω και δυο άτομα, πιθανόν ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός κατέβηκαν και τους προσέγγισαν. Ένας εκ των δυο έριξε ένα χαστούκι, σε έναν από την παρέα την Κρητικών και οι υπόλοιποι αντέδρασαν με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βγάλει όπλο και να ρίξει προς το μέρος τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ