Ρέντης: «Μας είπαν ότι θα γίνει επίθεση στους αστυνομικούς», είπε ο 18χρονος που συνελήφθη

Ρέντης: «Μας είπαν ότι θα γίνει επίθεση στους αστυνομικούς», είπε ο 18χρονος που συνελήφθη

Το πώς συνέβη το περιστατικό με τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 18χρονος που συνελήφθη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 18χρονος, οργανωμένος οπαδός όπως αναφέρουν πηγές της ΓΑΔΑ, βρισκόταν μαζί με μια ομάδα ατόμων εντός του κλειστού γηπέδου στο βόλεϊ.

Υπήρξε επικοινωνία με άτομα που ήταν εκτός του γηπέδου να βγουν από αυτό ώστε να επιτεθούν στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τον συλληφθέντα, εκεί τους έδωσαν και τις μολότοφ, τις φωτοβολίδες και όλα τα άλλα αντικείμενα τα οποία ήταν κρυμμένα εκτός γηπέδου.

Όπως λέει, έριξε τη φωτοβολίδα και την είδε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να κάνει γκελ στο έδαφος και να χτυπάει τον αστυνομικό, ο οποίος έπεσε κάτω.
Μετά επέστρεψε στο γήπεδο, όπου ανέφερε το περιστατικό σε κάποια άτομα.

Ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες και συνελήφθη στο Ίλιον όπου διαμένει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής έλαβε χθες πληροφορία για τον 18χρονο, πήρε καταθέσεις και τον συνέλαβε χθες το βράδυ. Μετά τη σύλληψή του ο δράστης ομολόγησε ότι ήταν αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα.

Πληροφορίες και για άλλα άτομα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός συμμετείχε στην ομάδα που βγήκε έξω από το γήπεδο υπό την καθοδήγηση άλλων ατόμων, μεγαλύτερης ηλικίας, για τα οποία αναζητούνται στοιχεία ώστε να ταυτοποιηθούν.

Επίσης, ο 18χρονος φέρεται να έχει δώσει χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου ατόμου, με την ΕΛ.ΑΣ. να υποστηρίζει ότι είναι θέμα ωρών να βρεθεί αυτό το άτομο.

Πλέον, στην ΕΛ.ΑΣ. θα κινηθούν ώστε να σχηματίσουν δικογραφία για εγκληματική οργάνωση.

Συγχαρητήρια Οικονόμου στην ΕΛ.ΑΣ.

Τα συγχαρητήριά του προς την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του ατόμου που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία τραυμάτισε πολύ σοβαρά έναν 31χρονο αστυνομικό στην περιοχή του Ρέντη, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει τα εξής:

«Συγχαρητήρια στην @hellenicpolice, που κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν.

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ