Ρόδος: Ελικόπτερο της πυροσβεστικής «στραγγίζει» πισίνες για να πάρει νερό

Ρόδος: Ελικόπτερο της πυροσβεστικής «στραγγίζει» πισίνες για να πάρει νερό

Πισίνες ξενοδοχείων στην πυρόπληκτη Ρόδο αποστραγγίζονται από ελικόπτερα της πυροσβεστικής σε έναν «αγώνα δρόμου με τον χρόνο» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Από νερό ξεμένουν οι πισίνες στη Ρόδο καθώς τα πυρoσβεστικά συνεργεία τροφοδοτούνται στην προσπάθειά τους να βρουν νερό, μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Sun, καθώς χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες παραθέριζαν στο νησί, όταν ξέσπασαν οι κατασροφικές πυρκαγιές.

Η παροχή λόγω των προβλημάτων στο ηλεκτρικό δίκτυο σημαίνουν ότι η πίεση του νερού έχει πέσει, αναγκάζοντας τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης να λάβουν δραστικά μέτρα για να σώσουν τμήματα του ελληνικού νησιού.

Ένα ελικόπτερο εθεάθη χθες να αντλεί νερό από μία από τις τρεις πισίνες του παραθαλάσσιου ξενοδοχείου Ampelia Seaside Resort στο Γεννάδι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται στις κοντινές πλαγιές.

Και πυροσβέστες από τη Σλοβακία πήδηξαν σε μια άλλη από τις πισίνες του ξενοδοχείου για να συνδέσουν αντλίες για να γεμίσουν βυτιοφόρα, τα οποία οδηγήθηκαν στην πρώτη γραμμή.

«Δεν έχουμε αρκετή πίεση νερού στη Ρόδο»
Τα πληρώματα που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο δήλωσαν στη Sun πώς η υψηλή ζήτηση για νερό από τους κατοίκους και τους τουρίστες του νησιού εν μέσω θερμοκρασιών ρεκόρ 41C, έζει δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην έλλειψη νερού.

Ένας πυροσβέστης είπε: «Υπάρχουν 600.000 λίτρα νερού σε αυτές τις τρεις πισίνες. Αντλούμε 600 λίτρα νερού ανά λεπτό».

«Αυτό είναι πλέον κρίσιμο. Οι διακοπές ρεύματος σημαίνουν ότι δεν έχουμε αρκετή πίεση νερού στο νησί για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τις πυρκαγιές», εξήγησε.

«Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησί και εξακολουθεί να έχει πολλούς τουρίστες και ντόπιους - σκεφτείτε πόσα γαλόνια νερού χρησιμοποιούν. Δεν υπάρχουν αρκετά», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα το πρωί, σε εξέλιξη βρίσκεται για 10η ημέρα η φωτιά στη Ρόδο, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις κοντά στα χωριά Βάτι και στο Γεννάδι.

Στη Ρόδο τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από το πρωί 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ