Σε απεργιακό κλοιό η χώρα-Πορείες διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα-Πορείες διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα  η χώρα, καθώς με απεργίες και στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.  

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τραβούν χειρόφρενο, καθώς τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία καταγγέλοντας το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο.   Γι αυτό δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος).   Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας (12.00 – 15.00).  

Προβλήματα και στις πτήσεις  

Επίσης, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την ίδια ημέρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.    Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού. 

Αποχή δικηγόρων   

Να απέχουν αύριο, ημέρα ψήφισης του Πολυνοσχεδίου’ από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν οι δικηγόροι σε έκτακτη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση. Στην αποχή ωστόσο δεν συμμετέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας μετά την από 9-1-2018, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.  

Πορείες σε όλη τη χώρα  

Σε μαζική συμμετοχή στις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα καλούν ομοσπονδίες, σωματεία και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.   Συγκεκριμένα, συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, που προκήρυξε στάση εργασίας για το Δημόσιο από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων.  

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απευθύνουν κάλεσμα για τις 17.00 στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ για τις στις 18.00 στην Ομόνοια μετά τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποίησε την Παρασκευή.   Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και θα συμμετάσχουν συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και στα συλλαλητήρια στη χώρα.  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ