Σεισμός 6,1 Ρίχτερ: Οι πρώτες εικόνες στην Κρήτη, έτρεχαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ: Οι πρώτες εικόνες στην Κρήτη, έτρεχαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα Κύθηρα και στην Κρήτη.

Οπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα neakriti, στη δυτική Κρήτη ο κόσμος μετά τον ισχυρό σεισμό αναστατώθηκε και βγήκε από τα σπίτια του, ενώ σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα Χανιά.
seismos-xania-kosmos.jpgΦωτογραφίες: Στον δρόμο εργαζόμενοι και μαθητές μετά τον σεισμό

Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του zarpanews, εργαζόμενοι βγήκαν από τα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες μετά τον σεισμό που ταρακούνησε το νησί.

Εξω από τις τάξεις βγήκαν και οι μαθητές σε σχολείο της Κρήτης. 

Στο προαύλιο σχολείου συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές, μετά τον σεισμό.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11&appId=1424737607940636&autoLogAppEvents=1Σε ετοιμότητα η πυροσβεστική μετά τον σεισμό
Οπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Κισσάμου τα σχολεία του δήμου έκλεισαν προληπτικά εξαιτίας του σεισμού. Στην περιοχή αναφέρθηκαν ζημιές στο Λύκειο Κισσάμου αλλά και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια. «Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να έχουμε αποτίμηση του τι έγινε με τον σεισμό, έχουν αναφερθεί ζημιές, πτώση σοβάδων, ειδικά στο λύκειο Κισσάμου που στεγάζεται το γενικό και το επαγγελματικό λύκειο. Έχουν πέσει κάποιοι σοβάδες και σε κάποια χωριά έχουν σημειωθεί ζημιές σε κάποια ερειπωμένα κτίρια», είπε ο Γιώργος Μυλωνάκης.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλο το νησί, αλλά και την Αθήνα. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Περιφερειάρχης Κρήτης για σεισμό: Ταρακουνηθήκαμε, πρέπει να έχουμε ψυχραιμία
Ψυχραιμία συνέστησε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ 1 μετά τον σεισμό. «Ο σεισμός ήταν πολύ μεγάλος, ταρακουνήθηκε όλη η Κρήτη. Υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο, αλλά πρέπει να έχουμε ψυχραιμία. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θεωρώ ότι η μετασεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά».

Κλειστά τα σχολεία και στα Κύθηρα
Για λόγους ασφαλείας έκλεισαν και τα σχολεία στα Κύθηρα μετά από εντολή του δημάρχου, κ. Χαρχαλάκη. Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στο νησί προκειμένου να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

Λέκκας: Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας
Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στο iefimerida.gr τόνισε ότι ο σεισμός μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης έγινε σε ιδιαίτερα μεγάλο βάθος και δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς. Πρόκειται για ένα σεισμό που έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο, όπως είπε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Παράλληλα, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός στην Ελλάδα δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με το σεισμό στην Αλβανία.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο γνωστός σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός δεν εμπνέει καμία ανησυχία για περαιτέρω δονήσεις.

 















googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS