Και δεύτερο σοκ από το ηχητικό ντοκουμέντο -Το 2017 άφησαν τα Κύθηρα και τη Μάνη να καούν

Και δεύτερο σοκ από το ηχητικό ντοκουμέντο -Το 2017 άφησαν τα Κύθηρα και τη Μάνη να καούν

Σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε η «Καθημερινή της Κυριακής» για τη συγκάλυψη που επιχειρήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ανάμεσα στα λεγόμενα του τότε υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, βγαίνουν και αποκαλύψεις για τις φωτιές που έκαψαν τα Κύθηρα και τη Μάνη το 2017, καθώς σκοπιμότητες και κόντρες αξιωματικών άφησαν τις κρίσιμες ώρες τις πληγείσες περιοχές χωρίς εναέρια μέσα.

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις από το ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής», καθώς, σύμφωνα με τον διάλογο που δημοσιεύεται ανάμεσα στον κ. Ματθαιόπουλο και τον επικεφαλής των ερευνών για το Μάτι, Δημήτρη Λιότσιο, το αρχηγείο της Πυροσβεστικής άφησε αβοήθητους τους κατοίκους στα Κύθηρα και στη Μάνη, με σκοπό να εκτεθεί ο επικεφαλής των περιοχών αυτών.

Ακούστε ολόκληρο το σοκαριστικό ηχητικό:

«Θα σε αφήσουν χωρίς εναέρια, όπως στα Κύθηρα και στη Μάνη»
Μάλιστα, ο κ. Ματθαιόπουλος φέρεται να απειλεί τον κ. Λιότσιο με δυσμενή μετάθεση, αλλά και σε μία πιθανή φωτιά να τον αφήσουν χωρίς εναέρια. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ακούγονται στο ηχητικό: «Έχεις 15 χρόνια, 20 για να πάρεις σύνταξη. Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω χωρίς να το θέλω εγώ για τη Σάμο, και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις τίποτα», λέει ο κ. Ματθαιόπουλος στον Δημήτρη Λιότσιο.

Επιπλέον γίνεται και μία ανατριχιαστική αναφορά και στα περιστατικά με τις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη το 2017. «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπελιό (πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής) και τον Βασιλειάδη (πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπελιός τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά. Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Τότε ο Βασίλης Ματθαιόπουλος ήταν συντονιστής της επιχείρησης. Για την ιστορία, πάντως, ο Ιωάννης Βασιλειάδης αποστρατεύτηκε στις επόμενες κρίσεις, του 2018, και τη θέση του πήρε ο κ. Ματθαιόπουλος, ο οποίος μετά την τραγωδία στο Μάτι έγινε αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Η καταστροφή των Κυθήρων -Στάχτη 20.000 στρέμματα

Τον Αύγουστο του 2017 στα Κύθηρα κάηκαν 20.000 στρέμματα, καθώς η φωτιά που είχε ξεσπάσει έκαιγε για τρία συνεχόμενα μερόνυχτα. Τότε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού Στράτος Χαρχαλάκης έκανε λόγο για λανθασμένη διαχείριση των εναέριων μέσων, ενώ είχε τονίσει ότι καθυστέρησαν αρκετά να φτάσουν στο νησί. Παράλληλα, ο κ. Χαρχαλάκης σημείωσε ότι τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν στις 6:30 το απόγευμα. 

Στο 6:26 του βίντεο ξεκινάει ο συγκεκριμένος διάλογος:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ