Στα χέρια της ΕΛΑΣ σπείρα ανηλίκων εμπόρων ναρκωτικών σε Νέο Ψυχικό-Χαλάνδρι-Παπάγου -Με αεροβόλα βρέθηκε 16χρονος!

Στα χέρια της ΕΛΑΣ σπείρα ανηλίκων εμπόρων ναρκωτικών σε Νέο Ψυχικό-Χαλάνδρι-Παπάγου -Με αεροβόλα βρέθηκε 16χρονος!

Η καταγγελία από τους γονείς μιας 16χρονης μαθήτριας, οδήγησε τα στελέχη της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων στη σύλληψη δυο 16χρονων, τεσσάρων 17χρονων και τριών ενηλίκων, που φέρονται να διακινουσαν ναρκωτικά, σε Νέο Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι.

Μετά την καταγγελία των γονιών της ανήλικης, ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα με εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων.

Οι αρχηγοί

Δυο αδέρφια 20 ετών, φέρεται να ήταν οι «αρχηγοί», ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο σπίτι τους εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων σχεδόν 7.000 ευρώ.

Μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων φέρονται να έδιναν οδηγιες και εντολές για τις συναντήσεις με τους υποψήφιους πελάτες -αγοραστές.

Αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιούνταν κυρίως σε πλατείες και πάρκα των παραπάνω περιοχών.

Οι πελάτες

Από την έρευνες, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποηθεί τουλάχιστον 20 πελάτες, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι, σύμφωνα με
πληροφορίες, ανήλικοι.

Τα ονόματα των πελατών μάλιστα ήταν γραμμένα σε δυο ιδιόχειρα σημειώματα που βρέθηκαν στο σπίτι των δύο φερόμενων αρχηγικών μελών κατά τη διάρκεια της κατοίκον έρευνας, τα οποια είχαν επίσης γραμμένους αριθμούς ενω ήταν σε κωδικοποιημένη μορφή.

Ο ένας από τους δυο 16χρονους, φέρεται να είχε κομβικό ρόλο ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου που του έγινε, διαπιστώθηκε πως είχε κρύψει μέσα στο εσώρουχό του μια νάιλον διάφανη σακούλα, με ινδική κάνναβη 155 γραμμαρίων και στο δωμάτιο του στο σπίτι του είχε κρύψει στη μονάδα του ηλεκτρονικού του υπολογιστή 1.220 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν εκείνος που μετέφερε τις εντολές των δυο φερόμενων αρχηγών, στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης που ήταν οι διακινητές και οι μεταφορείς των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα φέρεται να τους έλεγε «πού», «πότε» και σε «ποιον» θα παρέδιδαν τα ναρκωτικά καθώς και τι χρήματα θα έπαιρναν. Παράλληλα ενημέρωνε τους δίδυμους αρχηγούς για κάθε κίνηση των μελών της οργανωσης.

Οι επικοινωνίες

Στην προσπάθειά τους να μην αποκαλυφθούν, χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους Viber,
messenger, whats’up, telegram, instagram.

Μεταξύ τους είχαν υποκοριστικά ονόματα ή ψευδώνυμα καθώς και κωδικές λέξεις και ειδική διάλεκτο για το είδος και τις ποσότητες των ναρκωτικών αλλά και για τα χρήματα.

Το σπίτι του 16χρονου, που αποτελούσε δεξί χέρι των αρχηγών, θα μπορούσε να πει κανείς πως το είχε μετατρέψει σε ένα μίνι οπλοστάσιο.

Εκτός από τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που βρέθηκαν, εντοπίστηκαν επίσης:

Μια ξιφολόγχη, 3 αναδιπλούμενα μαχαίρια- σουγιάδες και μια «πεταλούδα», 1 μπλε πλαστικό βαλιτσάκι πιστολιού με 1 αεροβόλο όπλο διαμετρήματος 4,5mm/.177, 4 μεταλλικές συσκευασίες με πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, 1 αεροβόλο όπλο με ένδειξη διαμετρήματος cal. 4,5mm/.177 , μία γεμιστήρα και 3 πλαστικές συσκευασίες με μεταλλικές σφαίρες - μπίλιες.

Την ίδια ώρα, ένας 17χρονος επίσης μελος της οργάνωσης, είχε κρύψει τα ναρκωτικά στη δεξιά του κάλτσα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων την Τετάρτη 1/5/2024, μετά την προθεσμία που έλαβαν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ