Στην Ξάνθη Χαρδαλιάς-Τσιόδρας μετά την επαναφορά της καραντίνας στον Εχίνο

Στην Ξάνθη Χαρδαλιάς-Τσιόδρας μετά την επαναφορά της καραντίνας στον Εχίνο

Στην Ξάνθη μεταβαίνει εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήριο Tσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με ελικόπτερο Super Puma του Π.Σ. για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν στην περιοχή μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων.

Ειδικότερα, οι κ. Χαρδαλιάς και Τσιόδρας αναμένεται να αφιχθούν στις 8.45 στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Μερικό lockdown στην περιοχή

Τα 15 νέα κρούσματα στο δήμο Μύκης οδήγησαν τις Αρχές στην απόφαση για μερικό lockdown στην περιοχή. 

Συγκεκριμένα, τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας «ημέρας 0 - ημέρας 7 και ημέρας 14», όπου σημαίνει ότι κάθε επτά ημέρες θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην περιοχή της Ξάνθης. 

Στο πλαίσιο αυτό η προσέλευση των πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Παράλληλα, γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα, ενώ ανακοινώθηκε και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

Πιο αυστηρά είναι τα μέτρα λήφθηκαν για την περιοχή του Εχίνου, όπου μεταξύ άλλων απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις καθώς και η κυκλοφορία των πολιτών από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, ενώ δεν θα λειτουργήσουν για τις επόμενες ημέρες τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ