Στις 24 Ιανουαρίου 2020 ξεκινά η δίκη για τους νεκρούς στις πλημμύρες της Μάνδρας

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 ξεκινά η δίκη για τους νεκρούς στις πλημμύρες της Μάνδρας

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 θα ξεκινήσει η δίκη για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα με τους 24 νεκρούς. Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

Συγκεκριμένα: «Στις 24/1/2020 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί, μετά την μετατροπή των αδικημάτων σε πλημμελήματα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, στο Β΄ Τριμελές Πλημμελημάτων Αθηνών η δίκη για τους 24 νεκρούς και τις τεράστιες υλικές καταστροφές της Μάνδρας.

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής για τους συγγενείς 8 εκ των θυμάτων και ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας θα παραστεί προς υποστήριξη των κατηγοριών, στις οποίες επιτρέπεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα παράσταση πολιτικής αγωγής».

Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος εννέα προσώπων, μεταξύ των οποίων η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου και υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, ο δασάρχης Αιγαλέω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για την τραγωδία και συγκεκριμένα της ανθρωποκτονιας απο αμελεια, της σωματικής βλάβη από αμέλεια, της πλημμυρας από αμέλεια και της παραβασης καθήκοντος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS