Συναγερμός στην Σάμο: Επεισόδια και φωτιά στο κέντρο υποδοχής μεταναστών

Συναγερμός στην Σάμο: Επεισόδια και φωτιά στο κέντρο υποδοχής μεταναστών

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε εξωτερικά του ΚΥΤ στο Βαθύ Σάμου, μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών μεταναστών.

 Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 τη νύχτα στο Κέντρο Υποδοχής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, αιτία τους ήταν η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με τις δύο πλευρές να μάχονται σώμα με σώμα και μάλιστα να υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες από τα επεισόδια. Κάποιοι δέχτηκαν μαχαιριές, ενώ άλλοι πήγαν στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, εξαιτίας της φωτιάς που άναψαν τη νύχτα.

Αυτή τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στη 1 τα ξημερώματα, καθώς στο σημείο έσπευσαν 12 οχήματα της πυροσβεστικής με 33 πυροσβέστες, που παραμένουν στο σημείο. Την φωτιά φέρεται να έβαλε μικρή ομάδα μεταναστών, στον περιμετρικό δρόμο εξωτερικά του ΚΥΤ.

Σάμος: Κλείνουν τα σχολεία σήμερα για λόγους ασφαλείας
Λίγο νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με δακρυγόνα, προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση, με πολλούς μετανάστες να κινούνται εκτός καταυλισμού, με κατεύθυνση προς την πόλη της Σάμου. Ωστόσο, σταδιακά λίγο μετά τη 1 το βράδυ, επέστρεψαν στον καταυλισμό, ο οποίος φιλοξενεί 6.300 ανθρώπους. Σύμφωνα με το Samos24.gr, οι δράστες που μαχαίρωσαν τους τρεις Σύρους έχουν συλληφθεί, ενώ έχει κοπεί το ρεύμα στις γύρω περιοχές.

Λόγω της έντασης στη περιοχή, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, αποφάσισε να μείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ