Συγκεντρώσεις Πρωτομαγιάς - Πώς θα κινηθούν τα μέσα

Συγκεντρώσεις Πρωτομαγιάς - Πώς θα κινηθούν τα μέσα

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό σήμερα, Πρωτομαγιά, εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως της λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα τρόλεϊ και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δρομολόγια που θα ανασταλούν.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ επομένως κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν στους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα.

Στο Σύνταγμα στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματίσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ ενώ στο Μουσείο θα συναντηθεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν και νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου. Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην απεργία δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της απεργίας θα επανακαθοριστεί.

Στόχος της ΓΣΕΕ είναι να υπάρξει μια καλά συντονισμένη δράση και αντίδραση κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, μια συμμαχία για την κοινωνία και την εργασία, όλων εκείνων που πλήττονται από τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS