Ταχιάος: Αύριο παραδίδεται ο άξονας Λαμία -Καλαμπάκα του Ε65

Ταχιάος: Αύριο παραδίδεται ο άξονας Λαμία -Καλαμπάκα του Ε65

Την Τρίτη 23 Απριλίου παραδίδεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το νότιο τμήμα του Ε65 που εξασφαλίζει εύκολη μετάβαση από τη Λαμία στην Καλαμπάκα, υπενθύμισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο ΕΡΤnews για όλα τα εν εξελίξει μεγάλα έργα που «θα στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες», τονίζοντας ότι χωρίς το απαραίτητο εργατικό δυναμικό είναι δύσκολο το εγχείρημα.

«Η κορδέλα αύριο θα κοπεί λίγο πριν από το εντυπωσιακό τούνελ των τριών χιλιομέτρων πριν από την Ξυνιάδα» και οι εκδρομείς του Πάσχα θα μεταβούν από το νέο δρόμο στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στη λίμνη Πλαστήρα, στα ορεινά του Μουζακίου, της Αργιθέας, στα ορεινά της Καλαμπάκας, σε μέρη δηλαδή που δοκιμάστηκαν από τον «Ντάνιελ», όπως είπε ο κ. Ταχιάος. Το κομμάτι Καλαμπάκα – Εγνατία θα παραδοθεί στο τέλος του 2025 και στις 6 Φεβρουαρίου του 2027, το έργο στο Καστέλι της Κρήτης όπου ωστόσο υπάρχει ανάγκη να βρεθούν 400 εργάτες, όπως τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Με τρεις εργολαβίες θα παραδοθεί μέσα στο 2025 και το έργο Πάτρα – Πύργος. Σε οδικά έργα της τάξης των 900 εκατομμυρίων για την πληγείσα Θεσσαλία, αναφέρθηκε ο Νίκος Ταχιάος ενώ μίλησε και για δημοπράτηση μέσα στο καλοκαίρι σιδηροδρομικών έργων 470 εκατομμυρίων για την ανάταξη της γραμμής μεταξύ Δομοκού και Λάρισας και τους κάθετους άξονες Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκα.

«Όλα τα έργα προϋποθέτουν να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις. Και το μεγάλο πρόβλημα που δεν είναι γνωστό, είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχουν εργάτες, συνεργεία, χειριστές μηχανημάτων.

Το να τρέξουν σήμερα τόσα πολλά εργοτάξια, όσα έχουμε ανοίξει ως κυβέρνηση στην Ελλάδα, είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα», είπε ο Νίκος Ταχιάος.

Στην Κρήτη, για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο του Καστελίου, το οποίο είναι ένα τεράστιο έργο, λείπουν περίπου 400 εργάτες, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να εξασφαλίσει δυναμικό με διακρατικές συμφωνίες όπως με την Ινδία.

«Στη Θεσσαλία πολύ σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουμε πάρα πολλά εργοτάξια για να μπορέσουμε να κάνουμε τις αποκατάσταση του Ντάνιελ, μεγάλα έργα, πολλές γέφυρες, πολλοί δρόμοι θα χρειαστούν παρέμβαση», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

ΒΟΑΚ: Πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις

«Δεν μπορεί να ζητάμε και ΒΟΑΚ και να κωλυσιεργούν. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε δει πάρα πολλές αποχές που αφορούν τις δίκες που έχουν σχέση με το Δημόσιο στην Κρήτη. Μία παραχώρηση είναι το τμήμα Χανιά Ηράκλειο, πολύ σημαντικό έργο, που θέλει κάποιο χρόνο για την συμβασιοποίηση του γιατί είναι παραχώρηση, δηλαδή θα αποπληρωθεί με τα διόδια. Πρέπει δηλαδή να μπουν στο παιχνίδι και οι τράπεζες και τα δάνεια να συνενωθούν», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών – Μεταφορών.

Με 270 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης, και την υπόλοιπη χρηματοδοτική συμβολή, όπου χρειαστεί από το Δημόσιο το έργο ί περνάει μέσα από δύο μεγάλους οικισμούς, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, όπου υπάρχουν αντιδράσεις για τη χάραξη. Έχουν γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το Δήμο Ηρακλείου και το Δήμο Μαλεβιζίου, που θέλουν διαφορετική διέλευση μέσα από την πόλη του Ηρακλείου και σε ένα βαθμό έχει λογική», είπε ο Νίκος Ταχιάος.

FlyOver: Τοεργοτάξιο έχει πάρει μια μορφή η οποία δεν μπορεί να αντιστραφεί

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» σε σχέση με την Ανατολική Περιφερειακή, τη γνωστή fly Over , ο υφυπουργός είπε ότι «μιλάμε για 82 στρέμματα σε μία έκταση κάποιων δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους, απειροελάχιστη έκταση που σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό είναι χαρακτηρισμένη ως δάσος, αλλά στην πράξη είναι τα πρανή της περιφερειακής οδού, τα οποία δεν είναι φυτεμένα, δεν έχουν δέντρα.

Είναι αλήθεια αυτό το οποίο λέει η Αυγή, είπε ο Νίκος Ταχιάος μιλώντας για μεγαλύτερη έκταση προς υλοτόμηση. Η νέα ΑΕΠΟ έχει κυρωθεί, η οποία επιτρέπει την επέμβαση στα τμήματα εκείνα τα οποία χρειάζεται να καταληφθούν.

Αλλά η ουσία είναι ότι δεν κερδήθηκε η προσωρινή διαταγή, που κατά την άποψή μου, ήταν μια σολομώντεια λύση την οποία έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για να λύσει το γεγονός ότι υπήρχαν συνεχώς δικόγραφα τα οποία προσετίθεντο σε αυτήν τη δίκη και στα οποία έπρεπε συνέχεια να απαντά το. Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οπότε, ενώ δόθηκε αυτή η προσωρινή διαταγή, ελάχιστες μέρες μετά, έγινε η δίκη. Περιμένουμε την έκβασή της.

Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά το εργοτάξιο έχει πάρει μια μορφή η οποία δεν μπορεί να αντιστραφεί», τόνισε.

Σχετικά με τις αντιδράσεις ο υφυπουργός τόνισε: «Με στεναχωρεί ότι σε έναν πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αυτές οι αντιδράσεις έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά και δυστυχώς πηγαίνουν και ευθυγραμμίζονται με αυτές τις απόψεις κόμματα μόνο και μόνο γιατί τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο εκλογών».

Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό το έργο χωρίς να περιοριστεί η κυκλοφορία στον περιφερειακό, αλλά την ίδια ώρα έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά μέτρα μέσα στην πόλη. Αναλαμβάνει η Εγνατία την λειτουργία του περιφερειακού.Έχουν δοθεί 13 εκατομμύρια στο δήμο Θεσσαλονίκης για να κάνει νυχτερινή αποκομιδή. Η Τροχαία έχει ενισχυθεί.

Αυτά είναι πολύ σοβαρά μέτρα και ότι άλλο μέτρο χρειάζεται θα προχωρήσει», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ