Θεσσαλονίκη: «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ – Κουκουλοφόροι μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Θεσσαλονίκη: «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ – Κουκουλοφόροι μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο από κουκουλοφόρους καταληψίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, φαίνεται να σημειώθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».

Στον υπόγειο χώρο βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας και οι πληροφορίες θέλουν οι κουκουλοφόροι να έχουν σπάσει το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα, με κίνδυνο έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων.

Πρόκειται για έναν από τους πιο ευαίσθητους και επικίνδυνους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημίου, και η επίθεση έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι για τους 49 συλληφθέντες η δίκη, που είχε προγραμματιστεί για τη Δεύτερα 18 Μαρτίου, στο Αυτόφωρο, αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων για τις 29 Μαρτίου. Οι συλληφθέντες, ηλικίας 19 έως 30 ετών και μεταξύ αυτών 30 άνδρες και 19 γυναίκες, αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Να δούμε αν είναι φοιτητές»

O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο MEGA ανέφερε: «Οι συλλήψεις έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. Υπήρχε καταγγελία ότι κάποιοι κόβουν τις λαμαρίνες για να μπουν μέσα να διαλύσουν τη βιβλιοθήκη. Όταν πήγε η Αστυνομία βρήκε 49 άτομα να κόβουν τις λαμαρίνες για να μπουν στη βιβλιοθήκη, κάποιοι ήρθαν και είπαν ότι είναι φοιτητές, να το δούμε».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ