Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 49 συλληφθέντες από την έφοδο των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 49 συλληφθέντες από την έφοδο των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οδηγούνται οι 49 συλληφθέντες από την έφοδο των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Και οι 49, ο ένας πίσω από τον άλλον, οδηγούνται στο γραφείο της εισαγγελέως, η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και για απείθεια, καθώς οι 48 αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα.

Πρόκειται για 31 άνδρες και 18 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών. Οι 10 δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο φωνάζουν συνθήματα.

Έφοδος ύστερα από καταγγελία

Υπενθυμίζεται ότι η επέμβαση των ΜΑΤ στη Σχολή Θετικών Επιστημών, καθώς και στο Βιολογικό του Αριστοτελείου που τελούσε υπό κατάληψη αρκετές εβδομάδες, έγινε μετά από καταγγελία ότι ομάδα φοιτητών προσπάθησαν να αφαιρέσουν με τροχό τις λαμαρίνες, που βρίσκονται περιμετρικά της υπό ανέγερση βιβλιοθήκης.

Μέσα στους χώρους του ιδρύματος οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

  • Συγκεκριμένα:
  • 22 ξύλινα κοντάρια
  • 12 αντιασφυξιογόνες μάσκες
  • 11 πυροσβεστήρες
  • μεταλλικός κόφτης σιδήρου
  • 2 μεταλλικοί τροχοί κοπής
  • βαριοπούλα
  • 6 κράνη
  • χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνο

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA, ενώ οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστούν.

Όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου στο διαδίκτυο: «Ο νόμος προβλέπει μέχρι και οριστική διαγραφή φοιτητών σε περιπτώσεις δήθεν πάρτιπου εξελίσσονται σε περιστατικά τυφλής βίας. Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε δήθεν ‘’πάρτι’’ στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής. Για τέτοια επεισόδια πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, και αυτά που προβλέπει ο νόμος φτάνουν μέχρι και την οριστική διαγραφή φοιτητών. Και είναι ευθύνη των πειθαρχικών οργάνων των πανεπιστημίων να εφαρμοστεί ο νόμος, που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ