Τουρισμός: Ποιες χώρες παραμένουν «αποκλεισμένες» μετά την 1η Ιουλίου

Τουρισμός: Ποιες χώρες παραμένουν «αποκλεισμένες» μετά την 1η Ιουλίου

Από 1η Ιουλίου ανοίγει και επισήμως ο τουρισμός για τη χώρα, με κεντρικό μήνυμα «Απολαύστε τη διαμονή σας - Μείνετε ασφαλείς» («Enjoy your stay and stay safe»). Ο αποκλεισμός θα εξακολουθήσει να ισχύει για εννέα χώρες ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μένουν να επιβεβαιωθούν. Το γεγονός οφείλεται στο ότι σε αυτές τις χώρες καταγράφεται βαρύ επιδημιολογικό φορτίο ή έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι χώρες αυτές είναι οι εξής: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Σουηδία, η Ρωσία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ.

Σκοπός της καμπάνιας, η οποία - σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι η παροχή έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις πύλες εισόδου (27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια) θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η καμπάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την ΥΠΑ, την Fraport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, έτσι ώστε όλοι όσοι εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό.

Τα εποχικά καταλύματα, αλλά και οι μεγαλύτερες αλυσίδες της χώρας, όπως η Grecotel, ο Όμιλος Aldemar, η Costa Navarino και φυσικά πολλές άλλες, έχουν ανοίξει τις πύλες τους, προκειμένου να υποδεχτούν τις υποψήφιους πελάτες στην εποχή του Covid-19 με αρωγό τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και «Ad Hoc» συνεργασίες με ιατρικούς ομίλους, πανεπιστημιακά ιδρύματα. Όλοι στέλνουν μήνυμα ασφαλούς διαμονής στον υποψήφιο επισκέπτη τους και υπόσχονται, ότι τίποτα δεν θα χαθεί από την «ξεγνοιασιά» και την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS