Τραγωδία στο Μάτι: Μνημόσυνο για τα 102 θύματα - Παρουσία Σακελλαροπούλου

Τραγωδία στο Μάτι: Μνημόσυνο για τα 102 θύματα - Παρουσία Σακελλαροπούλου

Σε βαρύ και ένονα φορτισμένο κίμα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής μνημόσυνο για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου 2018.

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα κ.κ. Μπουρνούς και Τσίρκας, Γκικάκη και Χρυσοφώτης από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Δημ. Οικονόμου, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, οι Αντιπεριφερειάρχες Αυγερινός και Πέππας, διασώστες και αρκετός κόσμος.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Δύο χρόνια μετά δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής:

«Η πυρκαγιά στο Μάτι υπήρξε τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία. Δυο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε.

Κάθε φορά που φέρνουμε στο νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη γι’ αυτούς που χάθηκαν και, ταυτόχρονα, βαθύτατο σεβασμό για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν απλοί πολίτες την απώλεια των ανθρώπων τους, το ρήμαγμα των σπιτιών τους, το σάρωμα της καθημερινότητάς τους. Και νιώθουμε βαθύτατα την ευθύνη απέναντί τους.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους,να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για ουσιαστική περιφρούρηση του φυσικού και αστικού μας περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές, αλλά κυρίως, πρώτιστα, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα. Δεν είναι πια κοντά μας, μα είναι ριζωμένοι στη μνήμη μας».

Να σημειωθεί πως λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεν μπόρεσαν να εισέλθουν πολλά άτομα και για τον λόγο αυτό υπήρχε αστυνομικός στην είσοδο με σκοπό να ενημερώνει τον κόσμο.

Τρισάγιο στην Αργυρά Ακτή
Στο τρισάγιο που ακολούθησε στην Αργυρά Ακτή, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους συγγενείς των θυμάτων, φώναζαν πως ζητούν δικαίωση για τα θύματα, τονίζοντας πως το «Μάτι δεν είναι καταβόθρα νεκρών».

Να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι, έδωσε αρνητική απάντηση στον αίτημα του ανακριτή που ζητούσε να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για κακούργημα σε κάποιους από τους 20 κατηγορούμενους για πλημμεληματικές κατηγορίες στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, τόνισε πως δεν μπορεί να αποδοθεί αυτή η κατηγορία, καθώς απαιτεί δόλο, υπό την έννοια της αποδοχής του δράστη του ενδεχόμενου θανατηφόρου αποτελέσματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS