Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Με δύο πρόσωπα ο καιρός - Πού θα βρέχει - Η πρόβλεψη για την Αττική

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Με δύο πρόσωπα ο καιρός - Πού θα βρέχει - Η πρόβλεψη για την Αττική

Δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, με την αστάθεια να κυριαρχεί. Σε κάποιες περιοχές θα έχει νεφώσεις και βροχές και σε άλλες αρκετή ηλιοφάνεια.

Σήμερα μέχρι και το μεσημέρι οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές, στη συνέχεια όμως αναμένεται αστάθεια με αρκετές μπόρες και καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα, φαινόμενα τα οποία προς το βράδυ θα κινηθούν μέσα στο Ιόνιο.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο υδράργυρος θα επιμένει σε υψηλά επίπεδα 18 -22 βαθμούς, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασία που καταγράφηκαν νωρίς το πρωί εμφανίζουν μεγάλη απόκλιση από την μέγιστη που θα καταγράψουμε αργά το μεσημέρι.

Στην Αττική ο καιρός προς το απόγευμα θα είναι συννεφιασμένος και ενδέχεται να εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι ήπιος μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια αναμένονται κάποιες διάσπαρτες βροχοπτώσεις.

Ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι ασταθής το απόγευμα σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, μέχρι όμως και το μεσημέρι ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος ενώ είναι πιθανές οι μπόρες στα ορεινά.

Ο καιρός χαλάει ακόμα περισσότερο την Κυριακή. Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως προς το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ το βράδυ το φαινόμενα να αναπτυχθούν στη βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, τα πιο πολλά φαινόμενα αναμένονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όσον αφορά στην Αττική δεν αποκλείεται στο διάστημα 11:00 - 13:00 να περάσει ένα κύμα κακοκαιρίας που θα δώσει κάποιες σύντομες μπόρες, όχι κάτι έντονο όμως που θα εμποδίσει την στρατιωτική παρέλαση.

Ο καιρός το Σάββατο 23-03-2024

Στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, όπου τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή της Κρήτης.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι μέχρι το απόγευμα.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατοτήτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 24-03-2024

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατοτήτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια θα ενισχυθούν στα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή εκτός από τα βόρεια που θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός την Τρίτη 26-03-2024

Στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ