Τρομάζουν τα στοιχεία για τις αφίξεις μεταναστών - Η Ελλάδα έχει δεχθεί τους περισσότερους

Τρομάζουν τα στοιχεία για τις αφίξεις μεταναστών - Η Ελλάδα έχει δεχθεί τους περισσότερους

Τρομάζουν τα στοιχεία για τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, καθώς τα επίσημα στοιχεία από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δείχνουν, ότι το 2019 η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει δεχθεί τις περισσότερες αφίξεις από όλες τις άλλες χώρες της Μεσογείου.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι μόνο το 2019 έφθασαν στην Ελλάδα 45.597 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 35.848 ήρθαν δια θαλάσσης και έφθασαν στα ελληνικά νησιά. Κυρίως δε στην Λέσβο. Αλλοι 9.749 έφθασαν από την ξηρά, αποκλειστικά από τον Εβρο.

Ανησυχητική η αύξηση

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αφίξεις έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να πιέζει σε διπλό ταμπλό. Και για να εισπράξει περισσότερη οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους και για να έχει το ελεύθερο να εγκαταστήσει Σύρους πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας του με την Συρία, εκεί που ονειρεύεται να φτιάξει την ζώνη ασφαλείας εκτοπίζοντας του Κούρδους. Ακριβώς γι αυτό τον λόγο και η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει στην διεθνοποίηση του θέματος, αφού διαφορετικά εξαιρετικά δύσκολα ο Ερντογάν θα κάνει πίσω.

Ετσι μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο συνολικά 10.258 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στα νησιά του Αιγαίου. Ο αριθμός, που αντιστοιχεί σε 342 άτομα την ημέρα, είναι o μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από το 2016, όταν η προσφυγική κρίση βρισκόταν στην κορύφωσή της, πριν από το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου» και την υπογραφή της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας.

Η Ελλάδα έχει δεχθεί φέτος περίπου 45.600 από τις 77.400 αφίξεις σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Είναι δηλαδή η χώρα που έχει δεχθεί τους περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες από όλες τις Ευρωπαικές χώρες. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τις αφίξεις που έχουν δεχθεί η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Κύπρος.

Αύξηση στις αφίξεις κατά 50%

Η Zeit Online αναφέρεται αναλυτικά στα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα το 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο. «Από την αρχή της χρονιάς» σημειώνει η Zeit Online, «έφτασαν σχεδόν 50% περισσότεροι πρόσφυγες από ό,τι πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου έφτασαν 32.767 μετανάστες. Πέρσι την ίδια περίοδο ο αριθμός αυτός ανερχόταν στις 22.261. Στην Ιταλία με 6.570 αφίξεις έφτασαν κατά τρεις φορές λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με πέρυσι. Στην Ισπανία έφτασαν εμφανώς περισσότεροι, δηλαδή 17.000 άνθρωποι, οι οποίοι όμως ήταν οι μισοί σε σχέση με το 2018».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ