Ξεκινά η δίκη για την φονική πλημμύρα στην Μάνδρα

Ξεκινά η δίκη για την φονική πλημμύρα στην Μάνδρα

Η δίκη για τις ευθύνες από τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017, ξεκινά σήμερα στην Ευελπίδων.

Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά, αρκετοί θα κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, μεταξύ των οποίων και η Ρένα Δούρου, για τις πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 24 πολίτες.

Η δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου οι κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν, φέροντας τις κατηγορίες για πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβασης καθήκοντος διά παραλείψεως.

Εκτός της Δούρου, που την περίοδο εκείνη ήταν περιφερειάρχης Αττικής, κατηγορούμενοι είναι και οι τότε δήμαρχοι των δήμων Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγάρων, καθώς και στελέχη του δασαρχείου Αιγάλεω και της Πολεοδομίας Αιγάλεω και Ελευσίνας, μεταξύ άλλων.

Για την τραγωδία στην Μάνδρα, όπου η θεομηνία εκτός από ανθρώπινες απώλειες, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, με τόνους λάσπης που καταπλάκωσαν σπίτια, είχε διενεργήσει έρευνα η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία είχε καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά περίπου δέκα προσώπων μεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής. Την δικογραφία, λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης και της συρροής των αδικημάτων, είχε χειριστεί η 7η τακτική ανακρίτρια ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι το περασμένο καλοκαίρι, με την Ρένα Δούρου να αφήνεται ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, στην περιοχή είχαν διαπιστωθεί κατά τις έρευνες, δεκάδες παραβάσεις του νόμου και παραλείψεις ενεργειών, με κορυφαίες την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Καταγράφονται επίσης σοβαρότατοι παράγοντες που επέδρασαν στο τραγικό αποτέλεσμα, όπως η καταπάτηση ρεμάτων και η αυθαίρετη δόμηση μέσα σε αυτά από τον Δήμο Μάνδρας και ιδιώτες. Συνολικά καταγράφηκαν 39 αυθαίρετες κατασκευές εντός ρεμάτων, μεταξύ των οποίων δημοτικό αμαξοστάσιο, κέντρο διασκέδασης, βενζινάδικα, γήπεδο, κατοικίες και αποθήκες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS