Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ από τη Λάρισα προς την Αθήνα -Aύριο το απόγευμα το συλλαλητήριο

Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ από τη Λάρισα προς την Αθήνα -Aύριο το απόγευμα το συλλαλητήριο

Ξεκίνησε πριν λίγο η κάθοδος των αγροτών της Λάρισας με τα τρακτέρ προς την Αθήνα.

Συνοδεία περιπολικών ξεκίνησε το κομβόι για την κάθοδο προς την πρωτεύουσα. Κινούνται με χαμηλή ταχύτητα 30 με 35 χλμ. όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, το απόγευμα στις 7 αναμένεται να φθάσουν στο Κάστρο όπου θα συναντηθούν με τους αγρότες της Βοιωτίας, θα διανυκτερεύσουν εκεί και αύριο το πρωί θα συνεχίσουν την κάθοδο προς την Αθήνα.

ΕΛ.ΑΣ: Πυρετός συσκέψεων για τα μέτρα της Τρίτης

Εντωμεταξύ, αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για να αποτραπούν ανεξέλεγκτες κινήσεις τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνα από την Τρίτη (20/2).

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ θα υπάρχει και αστυνομική συνοδεία στα οχήματα των αγροτών, που θα έρθουν στην Αθήνα, τόσο στη διαδρομή από τα μπλόκα μέχρι και την πρωτεύουσα, και το αντίστροφο.

Υπάρχει επικοινωνία του επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ με τους επικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων, ώστε να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις προθέσεις τους ενόψει του συλλαλητηρίου.

Στην Αστυνομία συζητήθηκε και το επιχειρησιακό σχέδιο, για τον τρόπο που θα διαχειριστούν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, έχοντας στόχο, το συλλαλητήριο να διεξαχθεί ομαλά χωρίς διαταραχές. Τέλος, θα υπάρχει ειδικός χώρος για τη στάθμευση των τρακτέρ που θα έρθουν στη πρωτεύουσα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, τονίζοντας ότι στέκεται δίπλα στου αγρότες και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής αλλά δεν θα θέσει σε κίνδυνο όσα έχει καταφέρει η οικονομία μέχρι τώρα.

Από τη πλευρά τους οι αγρότες ενημερώνουν ότι θα κατέβουν στην Αθήνα με τριψήφιο αριθμό τρακτέρ, για μια ειρηνική διαδήλωση και αποφασισμένοι για την εξεύρεση άμεσων λύσεων στα αιτήματά τους.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας θα κατέβουν να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα με 100 τρακτέρ ενώ την ίδια ώρα κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες για την «απόβαση» στο συλλαλητήριο και εκείνοι της Κρήτης.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Την Κυριακή οι αγρότες στο μπλόκο της Λακωνίας έκλεισαν για λίγο και τον δρόμο στο σημείο του κόμβου Δαφνίου - Κροκεών.

Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα οι οποίοι θα κλείσουν σήμερα τα σύνορα για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, από τις 12 έως τις τρεις μετά το μεσημέρι.

Οι αγρότες στοχεύουν στο κλείσιμο των συνόρων την Τρίτη (20/2) και για τα Ι.Χ. οπότε και θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα με την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα. 

Στο τελωνείο της Καστοριάς παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής οι οποίοι έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά οχήματα. 

Οι αγρότες έκλεισαν χθες την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας προκαλώντας ουρές αυτοκινήτων πάνω από 15 χλμ.

Οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία προχώρησαν χθες σε νέους αποκλεισμούς επί της Εγνατίας οδού, πραγματοποιώντας πεζή διαμαρτυρία.

Σήμερα οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ προετοιμάζουν τα τρακτέρ τους για την μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων θα φορτωθούν σε νταλίκες.

Μητσοτάκης: Στεκόμαστε σταθερά δίπλα στους αγρότες -Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στήριξης στους αγρότες χθες, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών, που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας.

Από τη πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης τόνισε την Κυριακή ότι «το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των αγροτών έχει ικανοποιηθεί. «Θα θέλαμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο αλλά δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να το κάνουμε», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ