«Κρουαζιέρες» τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα

polemika-tourkia

Η τουρκική φρεγάτα «Turgut Reis» και η πυραυλάκατος «Bora» το μεσημέρι της Τρίτης έπλευσαν μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου, στην Κύθνο, στη Νάξο αλλά και στη Σέριφο

Όχι ένα αλλά δύο τουρκικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης και εισήλθαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα το μεσημέρι της Τρίτης, σε μία σοβαρή διπλή πρόκληση.

Η τουρκική φρεγάτα «Turgut Reis» στις 13:43 το μεσημέρι της Τρίτης μπήκε σε ελληνική χωρική θάλασσα και κινήθηκε στο στενό Καφηρέα μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου. Η τουρκική φρεγάτα, κινούμενη με νότια πορεία, βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 17:50 νοτίως της Κύθνου. Συνολικά δηλαδή, η «Turgut Reis» παρέμεινε τέσσερις ώρες μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα και «περιέπλευσε» τρία ελληνικά νησιά: Την Εύβοια, την Άνδρο και την Κύθνο.

Παραλλήλως, η τουρκική πυραυλάκτος «Βora» μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 13:21 βόρεια της Νάξου. Παραβιάζοντας τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, η τουρκική πυραυλάκατος κινήθηκε με δυτική πορεία και αφού παρέμεινε δύο ωρες μέσα στην ελληνική χωρική θάλασσα βγήκε ξανά στα διενή ύδατα στις 15:24 της 20ης Μαϊου δυτικά της Σερίφου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα συγκεκριμένα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συμμετέχουν στην άσκηση «Beyaz Firtina 2014». Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, που κοινοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση τις τουρκικές προκλήσεις, επισημαίνει ότι «πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν τα αντίστοιχα τουρκικά, καθόλη τη διάρκεια του πλου τους».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS