Άγαλμα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

 fys6

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης πραγματοποηθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο σημείο που έπεσε νεκρός πριν από ένα χρόνο, από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι.
Τραγική φιγούρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα η οποία άφησε λουλούδια στο μνημείο λέγοντας «ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας ευχαριστώ που ήρθες σε μας». Ο πατέρας του δολοφονηθέντα ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την μνήμη σου, για να καταπολεμήσουμε τον φασισμό και ότι τον γεννά. Ο Παύλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία. Αθάνατος!»
«Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα είδε τη δουλειά μου και με προσέγγισε ρωτώντας με αν θέλω να φιλοτεχνήσω κάτι για εκείνον. Μέσα από φωτογραφίες έφτιαξα ένα μνημείο σεβόμενος τον Παύλο, την οικογένειά του και τη μουσική του. Το μνημείο απεικονίζει τον Παύλο σαν μουσικό με το μικρόφωνο, σαν την φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Επίσης από την πίσω μεριά του γλυπτού, είναι γραμμένοι κάποιοι στίχοι από ένα τραγούδι του που λέγεται Ζόρια και ήταν προφητικό. Σε αυτό σε κάποιο σημείο αναφέρεται: «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθάνεις όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα απο τον Περαία» σημείωσε ο Σχεδιαστής-γλύπτης Στάθης Αλεξόπουλος στην κάμερα του Star το πρωί της Πέμπτης.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ φίλων, συγγενών, καλλιτεχνών και απλού κόσμου στα αποκαλυπτήρια παρεβρέθηκε και ο πατέρας του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε από δύο χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Στις 18.00 παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.
Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου Φύσσα με τη μητέρα του να φωνάζει: «Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου για να ακούσουν τι φάγανε».

fyssas-agalma

fys3

fys6

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ