Άφαντοι οι ληστές – «Φίλους» Μαζιώτη «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ

tziplisteias4ready

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό των μεταμφιεσμένων κακοποιών οι οποίοι στις 13:55 το μεσημέρι της Παρασκευής, λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και διέφυγαν με... ταχύπλοο παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία!

Συγκεκριμένα στο τρίγωνο Ξυλοκάστρου, Ναυπλίου, Κορίνθου επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του κρησφύγετου της ομάδας των ληστών στο Δίστομο Βοιωτίας. Οι αστυνομικοί, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το δρομολόγιο των δραστών από το Λουτρό Ξυλοκάστρου και όλες τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησαν προκειμένου να φθάσουν στο οίκημα που βρήκαν καταφύγιο αλλά και έκρυψαν τα δύο αυτοκίνητα, ένα λευκό και ένα κόκκινο, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Aυτό είναι το αγωνιστικό και πανάκριβο ταχύπλοο των ληστών, που είχαν κλέψει απο την Καλαμάτα πριν απο δύο χρόνια...

fouskotolisteiawdistomogallery

Ο ταμίας που κράτησαν όμηρο οι ληστές της Τράπεζας κατέθεσε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR ο 35χρονος, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι οι ληστές του είπαν:
«Μη μιλήσεις για ότι είδες και για ότι άκουσες πάνω στο σκάφος και μέσα στο αυτοκίνητο. Ότι και να πεις στους αστυνομικούς εμείς θα το μάθουμε και θα έρθουμε να σε βρούμε».

Περίμεναν 20 λεπτά για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια

Οι δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τρεις βαριά οπλισμένοι, με καλάσνικοφ ο ένας και πιστόλια οι άλλοι δυο -αλλά πιθανότατα διέθεταν και τέταρτο συνεργό- έφτασαν την ώρα της καταμέτρησης των χρημάτων στην τράπεζα και περίμεναν 20 ολόκληρα λεπτά ώσπου να ανοίξουν τα δύο χρηματοκιβώτια που λειτουργούσαν με χρονοκαθυστέρηση.
Οι δράστες άρπαξαν από μέσα γύρω στα 300.000 ευρώ, αλλά πίστεψαν ότι πατήθηκε το μπουτόν του συναγερμού και έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας μαζί τους και τον υπάλληλο.

ethnikidistomolisteiagallery

 

«Έλα εδώ. Εσένα θα σε πάρουμε μαζί μας», φέρεται να είπε ένας από τους ληστές στον 35χρονο ταμία της τράπεζας.
Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής και κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας, όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό.
Εκεί, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μαύρο τζιπ μάρκας Toyota Rav4 με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα και μαζί με τον υπάλληλο, διέφυγαν μέσω θαλάσσης.

Ωστόσο, σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή, οι δράστες έριξαν τον όμηρο στην θάλασσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας, ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει στη στεριά, είναι καλά στην υγεία του και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στις αρχές.
Λίγη ώρα αργότερα, το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Οι λήστες είχαν προσπαθήσει να το κάψουν και αυτό αλλά όπως φαίνεται δεν τα κατάφεραν.

auto2listeiadistomogallery


Η επιχείρηση θυμίζει την ομάδα Μαζιώτη και τον δραπέτη Παλαιοκώστα

Ο τύπος του οχήματος παραπέμπει στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που προτιμά τέτοιου είδους τζιπ για τις ληστείες που διαπράττει! Με αφορμή το γεγονός ότι οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι δεδομένη την πεποίθηση των αστυνομικών για τις σχέσεις του «Φαντομά» με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενημερώνεται διαρκώς η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών.

autolisteiagallery

Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το modus operandi των δραστών θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της λεγόμενης ομάδας Μαζιώτη με το Βασίλη Παλαιοκώστα.

tziplisteias4gallery

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS