Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι μετεγγραφές

foitites-panepistimio

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στις τάξεις του υπουργείου Παιδείας οι μετεγγραφέςστα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.Χθες, μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν τμήματα που θα αρνηθούν να δεχθούν το σύνολο των δικαιούχων μετεγγραφής. «Θα έχουμε περιπτώσεις όπου τμήματα θα λένε 'δεν τους δεχόμαστε'. Πρυτάνεις και πρόεδροι των ΤΕΙ μου λένε ότι 'θα παλέψουμε να τον εφαρμόσουμε, αλλά αν γίνει καμιά καταιγίδα και δεν μπορούμε να σηκώσουμε πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών, που θα τους βάλουμε;'» είπε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Το θέμα των μετεγγραφών θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ στο προσεχές διάστημα θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα ορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών. «Ως τις 26 Σεπτεμβρίου τελειώνει η διαδικασία της εγγραφής των φοιτητών στα τμήματα όπου έχουν πετύχει και από εκείνη την ημέρα θα ανοίξει το σύστημα για όσους φοιτητές δικαιούνται μετεγγραφή», διευκρίνισε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ