Αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες - Πιθανότητα για τέταρτο θάλαμο

amfipoliergaeisodosready

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σε λίγη ώρα το υπουργείο Πολιτισμού νέες φωτογραφίες από τον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης, καθώς χθες οι ανασκαφείς κατάφεραν να αποκαλύψουν ολόκληρα τα σώματα των επιβλητικών αγαλμάτων.

Την ίδια ώρα και ενώ οι εργασίες ανασκαφής στον τύμβο Κάστα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε λόγω για ενδείξεις τετάρτου θαλάμου στο ταφικό μνημείο.

Αναφορικά με το πρόσφατο ξέσπασμα της επικεφαλής της ανασκαφής στο λόφο Καστά, σχετικά με τα σενάρια χρονολόγησης του ταφικού μνημείου, η κυρία Μενδώνη ανέφερε ότι η κυρία Περιστέρη είναι αφοσιωμένη σε ένα δύσκολο ανασκαφικό έργο.

«Θα πρέπει κανείς να την αφήσει στην ηρεμία της, να της δώσει τον χρόνο να αφοσιωθεί σε αυτή τη δουλειά που πρέπει να εξελιχθεί ομαλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ