Βενιζέλος: Ο Εμμανουήλ Κριαράς έχει καταγραφεί στην Ιστορία του Έθνους

venizelos4ready

Με βαθύ σεβασμό αποχαιρέτισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον σπουδαίο ακαδημαϊκό Εμμανουήλ Κριαρά που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 107 χρόνων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην δήλωσή του τόνισε ότι ο Εμμανουήλ Κριαράς υπήρξε πάντα ενεργός πολίτης, προοδευτικός διανοούμενος, αυθεντικός δάσκαλος και ακαταπόνητος ερευνητής.
Παράλληλα δήλωσε ότι «η γλώσσα, η παιδεία και η ελευθερία ήταν η πνευματική επικράτεια του Κριαρά που και μόνο το Λεξικό του φτάνει να τον καταγράψει ανεξίτηλα στην Ιστορία του Έθνους».
Αναφερόμενος στη συνεργασία μαζί του, υπογράμμισε ότι: «ήταν για μένα μοναδική εμπειρία μαθητείας η συνεργασία μας, πριν τριάντα περίπου χρόνια, στην μεταφορά του κειμένου του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων στη δημοτική».
Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ο Εμμανουήλ Κριαράς είχε αποκτήσει εδώ και πολλά χρόνια εμβληματικές διαστάσεις που δεν μπόρεσαν ευτυχώς να κρύψουν την ανθρωπιά και την τρυφερότητα του που ανέβλυζαν μέσα από την γοητευτική αφήγηση της μακράς και πολυκύμαντης ζωής του».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ