Διοικητής της τουρκικής ακτοφυλακής: "Θα σας έρθουν 20 χιλιάδες μετανάστες "

varkes metanatstes

Περί τα 20.000 άτομα αναμένεται να διασχίσουν παράνομα το Αιγαίο σύμφωνα με τον Διοικητή της Ακτοφυλακής της Μαρμαρίδας στην Τουρκία.
Ο διοικητής συνταγματάρχης Γιαβούζ Γκετσίμ ( Yavuz Geçim ) μίλησε στην εφημερίδα Daily Sabah σχετικά με τις θέσεις της Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό. Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον νομάρχη του Τσανάκκαλε, Αχμέτ Τσινάρ.(Αhmet Çınar ).

Όπως είπε η Τουρκία έχει γίνει χώρα-στόχος για τους παράνομους μετανάστες τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανάπτυξής της ενώ υπογράμμισε ο ρόλος της ως διαμετακομιστικό κέντρο εδραιώθηκε μετά τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Ακόμα ανέφερε ότι η Τουρκική η Ακτοφυλακή έχει διαθέσει 3 εκατ. ευρώ μόνο για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Περίπου 20.000 άτομα διασχίζουν παράνομα το Αιγαίο και η τουρκική Ακτοφυλακή προβλέπει ότι 10.000 με 12.000 άτομα αναμένεται να συλληφθούν κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο- ένας σημαντικός αριθμός όπως είπε.

Ο κ. Γκερτσίμ τόνισε ότι προτεραιότητα της Ακτοφυλακής είναι η πρόληψη των θανάτων καθώς οι διακινητές έχουν λίγη ή καθόλου εμπειρία στην οδήγηση σκάφους και γενικά στην ναυτική τέχνη.Μάλιστα επέκρινε τις χώρες της δύσης ότι χρησιμοποιούν την ανακοπή των παρανομων μεταναστών για να κάνουν κριτική στην Τουρκία.

Ε, κάτι θα ξέρουν κ. Διοικητά από την ανοχή που δείχνουν τα όργανα του τουρκικού κράτους στην οργάνωση των ταξιδιών προς την Ελλάδα από Τουρκους ''δουλέμπορους'' με σαπιοκάραβα έναντι αδράς αμοιβής .

Πηγή: onalert.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS