Κόντρα κυβέρνησης - αυτοδιοικητικών για την αξιολόγηση στους ΟΤΑ

poe ota

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιολόγηση στους δήμους, μετά την συνέντευξη Τύπου δέκα δημάρχων της Αττικής -που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ- οι οποίοι αρνούνται τη διαδικασία επανελέγχου χιλιάδων μονιμοποιήσεων τα τελευταία χρόνια, και ειδικά μετά το ΠΔ Παυλόπουλου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση στο θέμα, ενώ αποκάλυψε πως το υπουργείο του διαθέτει «βάσιμες πληροφορίες ότι αρκετές συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με παράτυπο τρόπο».

Μιλώντας την Παρασκευή στον Alpha 989, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «δεν ψάχνουμε να γεμίσουμε καμία δεξαμενή (απολύσεων), ψάχνουμε να αποκαταστήσουμε επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας» και σημείωσε ότι «οι υπάλληλοι που δεν θα συνεργαστούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις. Έχουμε μια ψηφισμένη διάταξη από τη Βουλή που λέει το αυτονόητο: να επανελέγξουμε μετατροπές συμβάσεων για να δούμε αν έγιναν με νόμιμο τρόπο».

Διευκρίνισε μάλιστα πως η συζήτηση για το Δημόσιο ξεπερνά «τη στείρα συζήτηση περί απολύσεων και διαθεσιμότητας. Τα προβλήματα του δημοσίου είναι πολύ πιο σύνθετα. Η συζήτηση με την τρόικα γίνεται επί αυτών των ζητημάτων και όχι επί ποσοτικών στόχων, που έτσι και αλλιώς κλείνουν στο τέλος του 2014».

Στην συνέντευξή τους, πριν από λίγες ημέρες, οι δέκα δήμαρχοι που εξελέγησαν με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως η απόφαση Μητσοτάκη για επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του δημόσιου χαρακτήρα κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων.

Ακόμη, εξέφρασαν την άποψη πως πίσω από την απόφαση αυτή υπάρχει «πολιτική επιλογή να φύγει κόσμος από την Αυτοδιοίκηση».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, «αν αυτοί οι άνθρωποι τεθούν σε διαθεσιμότητα (σ.σ. λόγω μη συνεχόμενης ασφάλισης εξαιτίας των διακοπών στις συμβάσεις τους), οι δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Στη δική μας περίπτωση σχεδόν το μισό προσωπικό υπόκειται σε έλεγχο συμβάσεων».

Πηγή: in.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS