"Κύμα" αποχωρήσεων απο το Δημόσιο

dhmosio

"Κύμα" αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η τρόικα στη κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014 να αποχωρήσουν 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων. Σύμφωνα με το "Έθνος" το θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο συζητήθηκε ανάμεσα στους δύο υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβεελη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ώτσε να διαμορφωθούν οι θέσεις τις ελληνικής πλευράς στη συνάντηση που θα έχουν με την τρόικα στο Παρίσι τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναρμόδιοι υπουργοί συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί για τις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και για τις 400 προσλήψεις που θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να στελεχωθούν ο φοροελεγκτικός και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Τέσσερις είναι οι κατηγορίες υπαλλήλων σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα επιλέξει αυτούς που πρέπει να αποχωρήσουν από το Δημόσιο:

• Υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

• Εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

• Υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

• Οσοι παραμένουν στις θέσεις τους βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ