Ο μαθητής-ιδιοφυία απο τη Ρόδο με χρυσά και χάλκινα μετάλλια στα μαθηματικά

athinagorasskiadopoulosready

Με χρυσό αλλά και 2 χάλκινα μετάλλια στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών, ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος απο τη Ρόδο , ένα παιδί ιδιοφυία, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε δύο μαθητικές Ολυμπιάδες, μία στα Μαθηματική και μία στη Φυσική, και είναι ο πρώτος μαθητής που το πετυχαίνει αυτό .

Οπως αναφέρει το Greek Reporter ο Αθηναγόρας αναδείχθηκε πρώτος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής προσθέτοντας ακόμη μια διάκριση στο ενεργητικό του.

Η πρωτιά αυτή του επιτρέπει να πάρει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Ιουλίου στο Καζακστάν. Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική μαθητική ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος φέτος.

Πριν από μερικές ημέρες ο Ροδίτης μαθητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, επιτυγχάνοντας μάλιστα άριστη επίδοση (40/40). Η διάκριση αυτή του έδωσε το εισιτήριο για να πάρει μέρος και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, από τις 3 ως τις 11 Ιουλίου.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο, καθώς, το σχολικό έτος 2012 -2013 συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών και έλαβε μέρος στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κολομβία.

Σε αυτή την κορυφαία μαθηματική διοργάνωση, όπου συμμετείχαν 528 μαθητές από 97 χώρες, ο Αθηναγόρας, μαθητής τότε της Β΄ τάξης του Λυκείου, κατέκτησε εύφημη μνεία. Η διάκριση αυτή του Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου αποτέλεσε συνέχεια του Χάλκινου Μεταλλίου που κέρδισε στην 30η Βαλκανική Ολυμπιάδα 2013, που έγινε στην Κύπρο.

Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2011-2012, ως μαθητής της Α' Λυκείου, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε το 2012 στην Αργεντινή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ