Πόλος έλξης η Αμφίπολη...τραβάει τα φώτα όλου του κόσμου!

kariatidesready

Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη που αποκάλυψαν αυτό το μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα το μεγαλοπρεπέστατο ταφικό μνημείο καθώς και η πιθανότητα να είναι αυτός ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατομμύρια επισκεπτών από κάθε γωνιά του πλανητη. Έτσι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης όπως και το μουσείο το οποίο λειτουργεί από το 1995 συγκεντρώνουν μεγάλο άριθμό κόσμου ο οποίος εκδηλώνει τεράστιο ενδιαφέρον να δει από κοντά σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το xronometro, η επισκεψιμότητα όλον τον μήνα Αύγουστο γνώρισε αύξηση 60% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2013, ενώ για το πρώτο δεκαπενθήμερο η αύξηση είναι στο 50%, σε σύγκριση με το περυσινό διάστημα. Τον μήνα Αύγουστο, υπήρχε μεγάλη προσέλευση όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθώς Έλληνες και Ευρωπαίοι έκαναν τις διακοπές τους στις γύρω περιοχές και περνούσαν να δουν από κοντά τα ευρήματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο της Αμφίπολης, ενώ όλοι έφταναν μέχρι την πύλη του χώρου ανασκαφής στον λόφο Καστά.

Αυξημένη κατά 20% είναι, όμως, και η προσέλευση και στην Παλαιοχριστιανική Αμφίπολη, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου από το Μουσείο, μολονότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει κάποια ιστορική σύνδεση με τα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των αρχαιολογικών χώρων, μεγάλο αριθμό επισκεπτών και πελατείας παρουσιάζουν και οι τοπικές επιχειρήσεις στις περιοχές της Αμφίπολη και στην  Μεσολακκιά οι οποίες έχουν αυξήσει τους τζίρους τους κατακόρυφα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ