Σε νέες περιπέτειες το ιστορικό ξενοδοχείο Ledra Marriott

ledra-marriott

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού Athens Ledra (πρώην Ledra Marriott), λόγω οφειλών της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε., σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99 που κατέθεσε, αρχές της άνοιξης, η ΑΣΤΥ. Η τελευταία, από τον Ιανουάριο του 2014, διαχειρίζεται τη ξενοδοχειακή μονάδα, ύστερα από την αποχώρηση της Ledra Marriott που λειτουργούσε για 30 χρόνια το εμβληματικό κτήριο της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ακίνητο προγραμματίζεται, με επισπεύδουσα δανείστρια την Alpha bank να «βγει στο σφυρί» κατά το προσεχές διάστημα με τιμή πρώτης εκκίνησης 41,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Προστασία λόγω του άρθρου 99

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου θα αποφευχθεί λόγω της αίτησης της ΑΣΤΥ Α.Ε. για άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία έχει λάβει προσωρινή διαταγή. Η προσωρινή διαταγή εμποδίζει τη διενέργεια πλειστηριασμών, κίνηση με την οποία έχουν συναινέσει οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, όπως αναφέρουν πληροφορημένες πηγές.

Φαίνεται, δηλαδή, ότι θα αποφευχθεί ο πλειστηριασμός του Athens Ledra, τουλάχιστον, εωσότου, το Πρωτοδικείο Αθηνών εξετάσει το αίτημα υπαγωγής της ΑΣΤΥ στο άρθρο 99, διαδικασία που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 24η Σεπτεμβρίου 2014.

Το ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού απασχολεί περίπου 170 εργαζόμενους, με την μισθοδοσία να καταβάλλεται για την ώρα έγκαιρα.

Σε κάθε περίπτωση το ξενοδοχείο που ευνοείται από την κομβική τοποθεσία του, συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του, η οποία ωφελείται, ως ένα βαθμό, από την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα. Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα της STR Global, τον περασμένο Μάρτιο η μέση πληρότητα των αθηναϊκών ξενοδοχείων αυξήθηκε 27%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2013 και διαμορφώθηκε στο 58,8%.

Η ΑΣΤΥ

Όσον αφορά την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία φέρεται ότι αναζητεί καινούργιο operator για το ξενοδοχείο των 314 δωματίων. Τα τελευταία διαθέσιμα αποτελέσματα (2011) της ΑΣΤΥ φανερώνουν ζημιές προ φόρων ύψους 5,8 εκατ. ευρώ και αρνητικά μεγέθη από την λειτουργική δραστηριότητα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο κύκλος εργασιών του 2011 είναι περίπου 12 εκατ. ευρώ, οι ζημιές μετά φόρων διαμορφώνονται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται στα 44,8 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ