Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

fotiamessinia3readypoi

Σε εξέλιξη παραμένει αν και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αργά τη νύχτα, η πυρκαγιά αφού πρώτα έκαψε την περιοχή γύρω από το μοναστήρι του Βουλκάνου στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς Λάμπαινα, νοτιοδυτικά της Μονής.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις. Δύο αεροσκάφη καναντέρ, δύο πεζετέλ και τρία ελικόπτερα, συνδράμοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων, κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.
Η εκτίμηση των υπευθύνων είναι ότι με τη βοήθεια των εναέριων μέσων το μέτωπο, το οποίο πηγαίνει καλύτερα, θα μπορέσει να οριοθετηθεί μετά και τις ολονύχτιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων που έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει ήδη τις πρώτες ρίψεις καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αλλά όχι μεγάλα μέτωπα.

Στο σημείο παραμένουν 90 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα συνεπικουρούμενες απο 50 στρατιώτες αλλά και μηχανήματα και υδροφόρες από τους δήμους της περιοχής.

Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ