Συννελήφθησαν αλλοδαποί διακινητές που μετέφεραν μετανάστες με φορτηγά

metanastes forthga

Στις καρότσες σταθμευμένων φορτηγών διεθνών μεταφορών, την ώρα μάλιστα που απουσίαζαν οι οδηγούς τους, επιβίβαζαν μετανάστες που επιθυμούσαν να φύγουν από την Ελλάδα, δύο αλλοδαποί διακινητές. Πρόκειται για έναν 24χρονο Πακιστανό κι έναν 28χρονο Αφγανό. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες -που φέρονται ως μέλη κυκλώματος- συγκέντρωναν αρχικά τους μη νόμιμους μετανάστες σε κατάλυμα που τους παρείχαν και στη συνέχεια τους οδηγούσαν σε διάφορα σημεία εθνικών οδών. Εκεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, εντόπιζαν σταθμευμένα φορτηγά διεθνών μεταφορών και, κατά την απουσία των οδηγών τους, παραβίαζαν τη σχετική σφραγίδα ασφαλείας του τελωνείου, επιβιβάζοντας τους μετανάστες στην καρότσα των βαρέων οχημάτων, ενώ ακολούθως ασφάλιζαν εκ νέου την καρότσα.

Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης κατηγορούνται ότι επιχείρησαν τον περασμένο Ιούνιο να διευκολύνουν την έξοδο επτά μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν τελικώς από αστυνομικούς σε καρότσα φορτηγού στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η «ταρίφα» για κάθε μετανάστη κυμαινόταν από 500 έως 1.500 ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS