ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για τα επεισόδια στο Κερατσίνι

episodia keratsiniready

Για σκηνοθετημένο σκηνικό μιας πόλης με φωτιές και καταστροφές κάνει λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά αναφερόμενη στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη κατά την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Οι νέες καταγγελίες έρχονται μετά τις δηλώσεις του δημάρχου της πόλης, Χρήστου Βρεττάκου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «ο φασισμός με στολή χτύπησε το Κερατσίνι» με στόχο να διαλυθεί η πορεία.
Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα της χθεσινής διαδήλωσης.
Υπογραμμίζει ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ επιδόθηκαν στο «γνωστό παιχνίδι κυνηγιού», σκηνοθετώντας το σκηνικό μιας πόλης με φωτιές και καταστροφές και δίνοντας υλικό στα μέσα ενημέρωσης.
«Όλα, όμως, δείχνουν ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, το μήνυμα της ανυποχώρητης μάχης κατά της βαρβαρότητας του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού καθεστώτος, κατά της αντιδραστικής φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής στάλθηκε δυνατά, και ο ελληνικός λαός, είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει να κυριαρχήσει η αντίδραση, η οικονομική και κοινωνική παρακμή» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ο δήμαρχος Κερατσινίου δήλωσε: «Μια πόλη που την καίνε οι φασίστες για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο και τώρα φόραγαν στολές. Σε μια μεγαλειώδη πορεία που ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου, και αυτό φαίνεται τους ενόχλησε, και της την έπεσαν με δύο τρόπους: 30 ασφαλιτάκια μαυροφορεμένα χτυπούσαν τον κόσμο και οι μπάτσοι τους κοιτούσαν, και όταν έγινε προσπάθεια να προστατευθεί η πορεία, τελείως απρόκλητα τα ΜΑΤ έπεσαν πάνω στον κόσμο. Ήθελαν να κάψουν την πόλη. Ήθελαν να φοβίσουν την πόλη. Κι αυτό το έκαναν οι φασίστες με στολή, κι ας μου κάνουν μήνυση. Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι και πρέπει να τους μαζέψουν. Αν δεν τους μαζέψουν, θα τους μαζέψουμε εμείς. Το λέει η πόλη του Παύλου».
Στη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία προχώρησε σε 73 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 64 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στη διάρκεια της νύχτας, περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες.
Οι 64 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια του Πειραιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ