Φτηνότερα εισιτήρια από τη Δευτέρα - Τι αλλάζει

mesametaforasready

Φθηνότερες θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πρωτεύουσα. Η νέα τιμολογιακή, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βασίζεται στη λογική «με 1 ευρώ την ημέρα πας παντού, μετακινείσαι παντού στην πόλη όσες φορές θέλεις με όλα τα μέσα» και συνδυάζεται με ευρεία αναδιάταξη των λεωφορειακών γραμμών, ώστε να συνδυαστούν με το δίκτυο του μετρό, το οποίο γίνεται η ραχοκοκαλιά της μετακίνησης, ενώ την ίδια ώρα αναλαμβάνονται και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της εισιτηροδιαφυγής.

Οι νέες τιμές εισιτηρίων και καρτών

Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου, καθιερώνεται μία κάρτα απεριόριστων διαδρομών για όλα τα μέσα, με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ. Η κάρτα αυτή αντικαθιστά τις ήδη υπάρχουσες: Τη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (η οποία τώρα 45 ευρώ) και τη μηνιαία κάρτα για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ (η οποία τώρα 20 ευρώ).

Επίσης, καθιερώνεται ένας τύπος εισιτηρίου για όλα τα μέσα με 1,20 ευρώ και χρονική διάρκεια 70 λεπτά (από 1,5 ώρες που είναι σήμερα), το οποίο αντικαθιστά το εισιτήριο για όλα τα μέσα με 1,40 ευρώ και διάρκεια 90 λεπτά και το εισιτήριο μονής διαδρομής για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ με 1,20 ευρώ.

Πώς θα καταπολεμήσουν την εισιτηριοδιαφυγή

Την ίδια ώρα, θα δρομολογηθούν ή θα ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής. Για παράδειγμα θα προωθηθεί η πολιτική «επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα», τα τουρνικέ σε λεωφορεία, ενώ θα γίνονται και εκτεταμένοι έλεγχοι από το ενισχυμένο ενιαίο Σώμα ελεγκτών.

Νέες αλλαγές προωθεί ο ΟΑΣΑ

Ταυτόχρονο, η διοίκηση του ΟΑΣΑ προωθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν ευκολότερη την μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς για τους επιβάτες.
• Google trip planner
Εφαρμογή Google trip planner διαθέσιμη στο διαδίκτυο (web, κινητά, ταμπλέτες) η οποία θα προσφέρει στο επιβατικό κοινό πληροφορίες για τις καλύτερες διαθέσιμες διαδρομές μέσα από το δημόσιο δίκτυο μεταφορών
• Τουριστικό εισιτήριο
Το τουριστικό εισιτήριο παρέχει απεριόριστες διαδρομές για τρεις μέρες, συμπεριλαμβανομένης και μίας διαδρομής με επιστροφή από/προς το αεροδρόμιο, και κοστίζει 20 ευρώ. Μαζί του θα παρέχονται και φυλλάδια/χάρτες στα αγγλικά.
• Πειραιάς-Ακρόπολη εξπρές
Η νέα εξπρές λεωφορειακή γραμμή (X80) που συνδέει την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της πόλης και το μουσείο της Ακρόπολης, ξεκίνησε ήδη τα δρομολόγιά της τον περασμένο μήνα.
• Νέοι τρόποι αγοράς εισιτηρίων
Τους επόμενους μήνες θα εισαχθεί ένας νέος τρόπος αγοράς εισιτηρίων με σύστημα θερμικής (e-voucher) σε περίπου 5.000 σημεία πώλησης. Επίσης, θα προωθηθεί και η αγορά εισιτηρίου μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile ticketing).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS