Μην ξαναζεστάνετε ποτέ αυτά τα φαγητά

Μην ξαναζεστάνετε ποτέ αυτά τα φαγητά

Ανεξάρτητα από το πόσο νόστιμο και υγιεινό είναι το φρεσκομαγειρεμένο σας γεύμα, μπορεί να χάσει τα θρεπτικά του οφέλη και ακόμη και να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, εάν το ξαναζεστάνετε σε ένα φούρνο μικροκυμάτων.

Επειδή ο φούρνος μικροκυμάτων δεν ψήνει ομοιόμορφα, είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ότι κάποια βακτήρια μπορεί να επιβιώσουν.

Ακόμα, κάποια τρόφιμα όταν μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων απελευθερώνουν κάποιες ουσίες που μπορεί να είναι καρκινογόνες λόγω της τοξικότητάς τους.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα τρόφιμα και το βίντεο που ακολουθεί

Ρύζι

Όση περισσότερη ώρα μείνει σε θερμοκρασία δωματίου το ρύζι μετά τα μικροκύματα, τόσα περισσότερα βακτηρία (bacillus cereus) αρχίζουν να δημιουργούνται. Αυτά τα βακτήρια παράγουν τοξίνες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διάρροια ή εμετό και ναυτία.

Αυγά

Τα αυγά δεν πρέπει να εκτίθενται πολλές φορές στη θερμότητα. το ζέσταμα τους μπορεί να τα κάνει τοξικά και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Μην τα ξαναζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων γιατί η πρωτεΐνη τους καταστρέφεται.

Επεξεργασμένο κρέας

Το επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά) περιεχέι χημικά και συντηρητικά. Αυτές οι ουσίες γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες όταν εκτίθενται στα μικροκύματα, καθώς αλλάζει η σύσταση τους και μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μητρικό γάλα

Σε περίπτωση που βάλετε το μητρικό γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων, υπάρχει η πιθανότητα να παραζεσταθεί κι έτσι αρκετές από τις ευεργετικές του ιδιότητες καταστρέφονται. Τα μικροκύματα ζεσταίνουν ανομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «καυτές περιοχές» μέσα σε αυτό, κάτι που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για ένα μωρό, καθώς μπορεί να καεί.

Λαχανικά

Το σπανάκι, το λάχανο, το σέλερι και γενικότερα τα φυλλώδη λαχανικά, όταν ξαναζεσταίνονται μπορεί να είναι βλαπτικά για τον οργανισμό. Τα φυσικά νιτρικά άλατα που περιέχουν μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, οι οποίες μπορεί να είναι καρκινογόνες, σύμφωνα με μελέτες.

Κοτόπουλο

Μπορεί το κοτόπουλο να είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, όμως όταν ξαναζεσταίνεται στον φούρνο μικροκυμάτων αυτή η σύνθεση της πρωτεΐνης αλλάζει, διασπάται με διαφορετικό τρόπο και υπάρχει κίνδυνος στομαχικών διαταραχών. Έπειτα, το κοτόπουλο χάνει τα θρεπτικά συστατικά του και υπάρχει ακόμα και κίνδυνος σαλμονέλας από βακτήρια που θα επιβιώσουν.

Παντζάρια

Τα παντζάρια έχουν και αυτά υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα και έτσι αν τα ξαναζεστάνουμε μπορεί να μετατραπούν σε καρκινογόνα άλατα.

Καυτές πιπεριές

Η καψαϊκίνη που υπάρχει στις καυτές πιπεριές και τους δίνει τη χαρακτηριστική καυτερή γεύση τους, όταν ζεσταίνεται στα μικροκύματα απελευθερώνεται στον αέρα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνοή ή ακόμα και βήχα.

Φρούτα

Όταν τα φρούτα θερμαίνονται σχηματίζεται πλάσμα, το οποίο είναι μια μορφή ύλης που δημιουργείται όταν το αέριο είναι ιονισμένο και αφήνει τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πατάτες

Όταν ξαναζεσταίνουμε τις ήδη μαγειρεμένες πατάτες, ευνοείται και η ανάπτυξη του βοτυλικού κλωστρηδίου, ενός επικίνδυνου βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση (αλλαντίαση).

https://www.youtube.com/watch?v=P2BVyHOdFUo

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS