Το καλύτερο εστιατόριο σούσι στον κόσμο μόλις έχασε τα τρία αστέρια Michelin

Το καλύτερο εστιατόριο σούσι στον κόσμο μόλις έχασε τα τρία αστέρια Michelin

Το εστιατόριο Sukiyabashi Jiro (Σουκιγιαμπάσι Τζίρο) στο Τόκιο της Ιαπωνίας έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο εστιατόριο σούσι στον κόσμο και τα τρία αστέρια Michelin που κέρδισε για πρώτη φορά το 2007 και διατηρούσε έως σήμερα, αποτελούν σίγουρα μια τρανή απόδειξη.

Ο οδηγός Michelin όμως αποφάσισε να του τα αφαιρέσει. Και η ερώτηση είναι: τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά ώστε ένα παγκοσμίου φήμης εστιατόριο να χάσει εν μία νυκτί τρία αστέρια Michelin;

Το μυαλό κάποιον μπορεί να πήγαινε στην αποκάλυψη κάποιας πολύ σοβαρής υγειονομικής παράβασης, σε κάποιο σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης πελάτη κ.λπ, κ.λπ. Αλλά και πάλι σε δεύτερη ανάγνωση τίποτε τέτοιο δεν συμβαίνει σε ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο έτσι ξαφνικά.

Η απάντηση λοιπόν για την απώλεια των τριών αστεριών είναι πολύ διαφορετική.

 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

** FEATURE FRIDAY ** Sukiyabashi Jiro Sukiyabashi Jiro is one of the best praised Edo-style Sushi restaurants in Japan and all over the world, having been listed on the Michelin Guide as a three-star restaurant for 11 years running. . . . It was opened at the current place in Ginza in 1965 by Jiro Ono who is the oldest chef (93 years old) of three Michelin-starred restaurant. This special place has been enjoyed by so many celebrities, world famous chefs and a dinner between Barack Obama and Prime Minister Shinzo Abe. . . . Anthony Bourdain (World famous chef and traveler) once said if he had 24 hours to live, this would be his last meal from this restaurant. . . @mylastmealever . . . #sukiyabashijiro #sushi #sushitime? #tokyosushi #tokyorestaurant #tokyo #tokyoeats #wheretoeattokyo #michelintokyo #michelinstar #michelin3stars #foodie #gastronomy #foodpic #foodporn #foodlover #tokyogourmet #ginza #worldbestgram #yummy #tasty #amazing #worldsbest #travel #travelblogger #jirosushi

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη My Last Meal Ever (@mylastmealever) στις  

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Michelin Guide (Οδηγός Michelin) η απόφαση ελήφθη επειδή πολύ απλά το εστιατόριο δεν είναι πλέον ανοιχτό στο κοινό. Αυτό δεν σημαίνει πως έκλεισε, βάζοντας λουκέτο αφού σε αυτή την περίπτωση δεν θα γινόταν καν συζήτηση περί απώλειας των αστεριών.

Το πρόβλημα με το εστιατόριο είναι άλλο: «Όπως έχουμε αντιληφθεί το Sukiyabashi Jiro δεν δέχεται πλέον κρατήσεις από το ευρύ κοινό» που σημαίνει ότι «στην πραγματικότητα δεν έχασε ακριβώς τα αστέρια αλλά δεν αποτελεί πλέον ένα εστιατόριο που αξίζει να αξιολογήσουμε στον οδηγό μας. Η πολιτική του Οδηγού είναι να παρουσιάζει εστιατόρια στα οποία μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση».

Κοινώς, το εστιατόριο έγινε τόσο «ελιτίστικο» και τα πιάτα του μπορούν να τα απολαύσουν μόνο λίγοι. Άρα δεν έχει νόημα να προτείνεται σε έναν οδηγό για εστιατόρια αφού κάποιοι δεν θα καταφέρουν ποτέ να κλείσουν ένα τραπέζι.

Το Sushi Saito στο Τόκιο, που κέρδισε επίσης τρία αστέρια στον Οδηγό Michelin το 2019 τα έχασε για τον ίδιο λόγο και πλέον δεν υπάρχει καν σχετική καταχώρηση του εστιατορίου στη νέα έκδοση.


Το Sukiyabashi Jiro άνοιξε το 1965 και το 2007 έλαβε για πρώτη φορά τρία αστέρια Michelin, τα οποία και διατηρούσε μέχρι σήμερα ενώ το 2011 ήταν και το αντικείμενο ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Jiro Dreams of Sushi».

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Τζίρο Όνο είναι πλέον 90 ετών αλλά συνεχίζει να εργάζεται με τη βοήθεια του μεγαλύτερου γιου του Γιοσικάζου ενώ ο μικρότερος γιος του διευθύνει το δεύτερο εστιατόριο της οικογένειας που όμως είναι ανοιχτό στο κοινό και διαθέτει δύο αστέρια.

Στο εστιατόριο αυτό δείπνησαν το 2014 ο Μπαράκ Ομπάμα δείπνησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίντσο Άμπε αλλά και πριν από αυτό το εστιατόριο ήταν γνωστό όχι μόνο για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει αλλά και για το γεγονός πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κάποιος μια κράτηση.

Το φημισμένο εστιατόριο που οι περισσότεροι συχνά το αποκαλούν Sushi Jiro στην λίστα των πελατών του έχει ονόματα όπως αυτά του διάσημου γάλλου σεφ Ζοέλ Ρομπουσόν, του ηθοποιού Χιού Τζάκμαν και της τραγουδίστριας Κέιτι Πέρι αλλά και πολλών πολιτικών της Ιαπωνίας, επιχειρηματιών κ..α.

Το ζωηρό ενδιαφέρον όμως για την εξασφάλιση ενός τραπεζιού στο εστιατόριο ήταν πάντοτε ένα πρόβλημα καθώς η εξασφάλιση του ήταν πάντα κάτι το εξαιρετικά δύσκολο. Πλέον όμως, όπως γράφει ο Guardian, όποιος επιθυμεί διακαώς να φάει από τα χέρια του Τζίρο Όνο δεν χρειάζεται μόνο να ξοδέψει τουλάχιστον 250 ευρώ αλλά θα πρέπει να είναι τακτικός πελάτης, να έχει υψηλές γνωριμίες για να ασκήσουν «επιρροή» στην διεύθυνση ή να κάνει κράτηση μέσω κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου.

Στην ιστοσελίδα του εστιατορίου αναφέρεται πως «επί το παρόντος αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην αποδοχή κρατήσεων» και η διεύθυνση απολογείται για την «όποια αναστάτωση προκαλεί στους πολύτιμους πελάτες». Και καταλήγει: «Δυστυχώς, καθώς το εστιατόριο μπορεί να σερβίρει μόνο 10 άτομα κάθε φορά η κατάσταση αυτή είναι πιθανό να συνεχιστεί».


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ