Βρετανία: Το δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

william-kate

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι το δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία και προτιμάται από περισσότερους Βρετανούς σε σχέση με την γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ ή τον πατέρα του και διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ComRes για λογαριασμό της εφημερίδας The Independent on Sunday ρωτήθηκαν περισσότεροι από 2.000 Βρετανοί και όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι δημοφιλέστερα από οποιονδήποτε πολιτικό της χώρας, περιλαμβανομένου του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Το 68% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν θετική άποψη για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, το 63% για τη βασίλισσα, το 43% για τον πρίγκιπα Κάρολο και το 28% για τον Κάμερον, δημοφιλέστερο ηγέτη κόμματος στη χώρα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ουίλιαμ αναδεικνύεται σε δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας σε δημοσκόπηση.

Η σύζυγός του Κέιτ έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ένα αγόρι, τον περασμένο χρόνο, γεγονός με το οποίο ασχολήθηκε εκτενώς ο Τύπος και ενίσχυσε το προφίλ του ζευγαριού.

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι η βασιλική οικογένεια στη χώρα χαίρει της μεγαλύτερης αποδοχής εδώ και δεκαετίες.

Η 88χρονη βασίλισσα είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται στον θρόνο από το 1952. Αν αποφασίσει να παραιτηθεί, όπως έκανε ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, τότε θα την διαδεχτεί ο 65χρονος πρίγκιπας Κάρολος, δεύτερος στη σειρά διαδοχής.

Ο Ουίλιαμ, 31 ετών, είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS