ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Απεργία κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

airfrance-aeroplana

Δύο συνδικάτα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κήρυξαν σήμερα απεργία για το διάστημα 24-29 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς κρίνουν "ανεπαρκή" τον προϋπολογισμό που προβλέπεται για την αεροπλοΐα για την πενταετία 2015-19 στη Γαλλία.

Η ανακοίνωση των συνδικάτων SNCTA και Unsa-ICNA, τα οποία εκπροσωπούν σχεδόν το 60% των ελεγκτών, σημειώνεται σε μια περίοδο που η απεργία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, η οποία βρίσκεται στην ένατη ημέρα της, έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το SNCTA, το μεγαλύτερο συνδικάτο, προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του ότι 4.000 ελεγκτές θα απεργήσουν, γεγονός που θα οδηγήσει σε "μεγάλο αριθμό ακυρώσεων" και απρόβλεπτες καθυστερήσεις σε αυτήν την περίοδο που συμπίπτει με την έναρξη των θερινών διακοπών για πολλούς Γάλλους.

Το Παρίσι θα πρέπει να παρουσιάσει μέχρι τις 30 Ιουνίου στις Βρυξέλλες το πενταετές πρόγραμμά της για τη χρηματοδότηση της αεροπλοΐας. Για το SNCTA, "τα μέσα που έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας και εκείνα που προβλέπονται για την επόμενη πενταετία δεν διασφαλίζουν τον στρατηγικό προσανατολισμό της βελτίωσης των επιδίωσεων και του εκσυγχρονισμού που θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και αποτελεσματική υπηρεσία".

Σε παλαιότερες απεργίες η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας είχε ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των δρομολογίων τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS