Μ. Ρέντσι: Απαραίτητη η αλλαγή νοοτροπίας στην Ε.Ε.

renzi-mateo

Η Ιταλία επιθυμεί μια αλλαγή στη «νοοτροπία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι πιο χαλαρούς δημοσιονομικούς κανόνες, δήλωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι θα προτείνει μια φιλόδοξη ατζέντα για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 κατά το οποίο η χώρα του αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

«Δεν ζητάμε μια αναθεώρηση ή χαλάρωση των συμφωνιών» για δημοσιονομικά θέματα, αναφέρει ο Ρέντσι σε ανακοίνωσή του. «Αντ' αυτού επιθυμούμε μια αλλαγή στη νοοτροπία, ένα βήμα προς τα εμπρός για όλη την ΕΕ ως απάντηση στην ανησυχία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη», πρόσθεσε.

Η Ιταλία έχει ζητήσει να υπάρξει ευελιξία στους κανόνες της ΕΕ για τα δημοσιονομικά με στόχο να ενθαρρυνθεί η οικονομική ανάπτυξη και να προωθηθεί η αγορά εργασίας, προτείνοντας μια αλλαγή από τη λιτότητα που έχει επιβληθεί μετά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να αλλάξουν οι κανόνες. Αντίθετα, ζητάμε να γίνουν σεβαστοί όλοι τους. Όμως το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να είναι πολιτικό, διαφορετικά δεν θα υπάρχει μέλλον. Προτείνουμε μια φιλόδοξη ατζέντα» για την προεδρία της Ιταλίας, επεσήμανε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ