ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρέντσι παρουσιάζει σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλα ζευγάρια

rentsiitalianpriministerready

«Η κυβέρνηση Ρέντσι έχει ετοιμάσει και θα παρουσιάσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σχέδιο νόμου για την αναγνώριση της συμβίωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών», τιτλοφορεί σήμερα το πρωτοσέλιδό της η ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα «Λ΄Ουνιτά».

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, πρόκειται για απάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού σε κριτικές που έχει δεχθεί, και από το ίδιο του το κόμμα, τους Δημοκρατικούς, για το ότι, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση σχετικά με το θέμα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

«Οι νομικά αναγνωρισμένες σχέσεις συμβίωσης για γκέι ζευγάρια θα παρέχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με εκείνα των ετεροφυλόφιλων παντρεμένων ζευγαριών, εκτός από εκείνο της υιοθεσίας», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα. Ένας από τους δυο συντρόφους, θα μπορεί, όμως, να υιοθετεί παιδία που το έτερο μέλος του ζευγαριού έχει αποκτήσει από τυχόν προηγούμενη σχέση του.

Πρόκειται ουσιαστικά, όπως τονίζουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, για το ίδιο νομικό καθεστώς που ισχύει στην Γερμανία και το οποίο ίσχυε και στη Βρετανία πριν από τη θέσπιση του γάμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

H "Λ' Ουνιτά" προσθέτει ότι ο νόμος αυτός θα παρέχει τα ίδια δικαιώματα με αυτά του γάμου, με τη λογική ότι είναι η μόνη δυνατότητα που έχουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν νομικά τα δικαιώματά τους. Για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που συζούν, αναμένεται να εγκριθούν σύμφωνα συμβίωσης, τα οποία παρέχουν λιγότερα δικαιώματα, ακριβώς επειδή έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν, εφόσον το επιθυμούν.

Οι αναλυτές αναφέρουν τέλος ότι για την έγκριση του νόμου, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να ζητήσει μάλλλον τη στήριξη των εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος Πέντε Αστέρων, από την στιγμή που η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο είναι πιθανόν να προβάλει σειρά ενστάσεων και αντιρρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστορικός κιτρινισμός

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS